palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Felhívás víz világnapi Gátőrfutásra

Felhívás víz világnapi Gátőrfutásra

Ha szereti a természetet, ha szeret futni és látott már árvizet, akkor március 22-én, a víz világnapján Önnek a gátakon a helye!

Hogy miért? Szándékunk, hogy hivatásuk fontosságát elismerve tisztelegjünk a gátőrök előtt, azok előtt, akik természetes vizeink és vízkincsünk legjobb ismerői. Az árvizek elleni védekezésben ugyanis ezen szolgálattevők tevékenysége semmivel sem helyettesíthető. A legmodernebb technikai kommunikációs eszközök csak az emberi tudással, a szakmai tapasztalatokkal együtt lehetnek hatékonyak a vízkormányozási feladatok ellátásában, különösen árvíz idején.
Hogy a figyelmet rájuk irányítsuk, különleges eseményt szervezünk a víz világnapján, 8 és 13 óra között mind a 12 vízügyi igazgatóságon. 
A víz világnapján menjünk a gátakra, ismerkedjünk meg a töltések világával, és egy kis fizikai erőpróbával – egy rövid futóverseny révén – kóstoljunk bele a gátőrök fáradságos munkájába.
Nevezési díj nincs. A táv általában 2 és 5 km között van, ez területenként változó.
Az előzetesen regisztráló első 99 jelentkezőt a Coca-Colának köszönhetően helyszínenként a nagy eseményre emlékeztető, jó minőségű pólóba bújtatjuk!
A részvételhez regisztráció szükséges, előzetesen az OVF honlapján március 10-e délelőtt 10 órától, illetve a futás napján reggel 8 órától a helyszíneken.
A futás tehát a Coca-Cola támogatásával március 22-i vasárnapon, délelőtt 10 órakor, egyszerre indul az ország 12 vízügyi igazgatósága által kijelölt, 12 különböző helyszínen. Pontos információk a start-cél koordinátákról megtalálhatók az Igazgatóságok, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Magyar Hidrológiai Társaság honlapján, valamint az OVF Fb oldalán. /www.ovf.hu, facebook:ovf/
Önnek nincs más dolga, mint megkeresni a lakhelyéhez legközelebb eső helyszínt, gyorsan regisztrálni (a regisztrációs lapot kérjük pontosan kitölteni), a Víz Világnapján jó startot venni és biztosan célba érni!
Felhívjuk a figyelmét, hogy 14 év alatti gyerekek, csak felnőtt kíséretében, vagy írásos szülői beleegyezés benyújtásával futhatnak!
Várunk minden érdeklődőt a „Fuss az árnál sebesebben” gondolat jegyében:

Regisztráció


A Szervezők

Helyszínek (.pdf formátumban letölthető)