palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Tisza-tó napja igazgatósági sikerekkel

Tisza-tó napja igazgatósági sikerekkel

Eredményesen szerepeltek a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai a Tisza-tó napja idei rendezvénysorozatának programjain. Fél másodpercen múlt a KÖTIVIZIG győzelem a rendőr triatlon sárkányhajó futamában, így az ezüstösen csillogó második helyet szerezte meg a három hölggyel megerősített vízügyes legénység.

Május 11-én horgászversenynek adott otthont a halászati hasznosító Tisza-tavi Sporthorgász KN. Kft., amelyen Kéri Brigitta, Mári Ildikó, Simon József, Takács Attila és Tóth Zoltán kollégánk végtelen türelemmel áztatta a horgot a vízben. Noha ebben a számban nem hirdettek eredményt, megfontolt, ám hirtelen mozdulataiknak azonban több kopoltyús is áldozatául esett.
Másnap Tiszafüreden rendezték a harmadik rendőr triatlont, ahová az igazgatóságot is meghívták. A sárkányhajó futamban a KÖTIVIZIG végig magas csapásszámmal diktálta az iramot, végül fél másodperc finis mégis hiányzott az aranyéremhez. A Lovas Attila, Bokor Csaba, Fazekas Helga, Fodor József, Háfra Mátyás, Halápi Péter, Szakál Lóránt, Szilágyi Annamária, Tóth Zoltán, Törőcsik Tamás, Töviskes Judit alkotta, először egy (sárkány)hajóban evező csapat eredménye azonban figyelemre méltó. A triatlon második versenyszámában, lábteniszben Fodorné Mészáros Tünde és Debreczeni Szabolcs 19-ből az előkelő 5. helyen végzett. A triatlon harmadik pilléreként (szárnyas étel)főző tudásból kellett számot adni. A feladatot a vízügyes alkalmi séfek hatosfogata (Fejes Lőrinc, Bódi János, Garamvölgyi István, Nagy Attila, Oláh Tamás, Sipos Miklós) olyan ínycsiklandóra teljesítette, hogy különdíjat vihettek haza.
Szombaton, 13-án Tiszadorogmától a kiskörei hallépcsőig tartó 60 kilométeres út várta a VIP kerékpártúra mintegy 50 fős mezőnyét, köztük Kovács Sándort, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökét és Lovas Attila igazgatót. A célba beérve többen kipróbálták gumicsónakkal a raftingolást a hallépcsőn. 
Ugyancsak a hallépcsőnél mérkőzött meg május 15-én a Tisza-tavi ki mit tud? vetélkedő döntőjébe jutott hat csapat, ahol az első helyet a Boldogról érkezett Tiszavirág®o©k szerezték meg. Másnap, 16-án pedig a hagyományos vízszintavató – tókerülő - váltófutást rendezték meg környékbeliek, iskolások és rendvédelmi dolgozók részvételével. Stafétaként idén a futók KÖTIVIZIG zászlót adtak egymás kezébe.
Bő száz kilométerrel délebbre, május 13-án ugyancsak futóversenyre invitálták az egészséges életmód híveit a Hármas-Körös töltésére, Kunszentmárton és Szelevény között. Az igazgatóságot ezen Fazekas Helga, Szőke Máté, Zajacz Zsolt, Törőcsik Tamás, Katona Péter Gergő, Cédulás Anikó, Gyenes Zsófia, Lőrinczi Zsolt, Morvai Gábor, Fodorné Mészáros Tünde, Fodor József, Fodor Anita és Fodor Krisztina képviselte, a gyorsreagálású csapat pedig „Emlékül a mozgósításért” különdíjat érdemelt ki.