palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Kitüntetettek MHT kitüntetések kollégáinknak

MHT kitüntetések kollégáinknak

Pro Aqua emlékérem kitüntetésben részesült Dr. Teszárné Dr. Nagy Mariann, a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság Regionális Laboratóriumának vezetője, és Bogdánfy Ödön emlékérmet vehetett át Váriné Szöllősi Irén, a KÖTIVIZIG Vízrajzi Osztályának helyettes vezetője május 25-én Budapesten, a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) évi rendes közgyűlésén.

A rangos díjakat Dr. Szlávik Lajos, az idén centenáriumát ünneplő szakmai szervezet elnöke adta át a Károli Gáspár Egyetem dísztermében rendezett eseményen. Mindkét kollégánk magas színvonalú szakmai, illetve szervező munkájáért érdemelte ki a Magyar Hidrológiai Társaság elismerését.
Dr. Teszárné Dr. Nagy Marianna hosszú évek óta vesz részt az MHT munkájában, az elmúlt évtized közepétől pedig vezetőségi tagja a Limnológiai és Vízmikrobiológiai Szakosztályoknak. Kimagasló az oktatói, ismeretterjesztői, témavezetői tevékenysége a fiatal generációk képzésében.
Váriné Szöllősi Irén 4 év megszakítással 1986 óta látja el az MHT Szolnoki Szervezetének titkári feladatait. Nevéhez számtalan szakmai rendezvény fűződik épp úgy, mint a víz világnapi események szervezése.