palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Rejtelmes éjszaka a Duna Múzeumban

Rejtelmes éjszaka a Duna Múzeumban

Ismeretlen tettesek járnak a múzeum sötét termeiben éjszakánként? Senki nem látott semmit, nyomokat nem hagynak. Szándékuk egyelőre ismeretlen, de az biztos, hogy eltűnik egy műtárgy. Mily talányokat rejthetnek a múzeum termei, szobái, az éjféli homályban végtelennek tűnő folyosói? Ki lopta el a MŰTÁRGYat? Segíts kinyomozni az esetet! Hívd segítségül a logikát és az intuíciót, de ha végképp elhagy a szerencse, kérj segítséget a Patkánytól. Izgalmas, interaktív NYOMOZÁS részese lehetsz a múzeum egész épületében, ha a Múzeumok Éjszakáján (június 24-én) ellátogatsz a Duna Múzeumba.

17 órától tárt kapukkal várunk minden kicsit és nagyot, családokat és nyugdíjasokat. Idén hamisítatlan francia kerthelyiségek hangulata vár mindenkit a múzeum udvarát betöltő öreg hársfa árnyékában. Láttál már Fröccsudvart egy sanzonkertben, ahol finom bor és apró gömböket gyöngyöző szóda egyvelege mellett Edit Piaf dalai csendülnek fel? Ha nem, nálunk a helyed. És mivel azért mégiscsak egy múzeumban járunk, fókuszba a SZÓDÁT és a GYŰJTEMÉNYT állítottuk.
A gyerekek vízkereket készíthetnek, virágszőnyeget szőhetnek, kavicsot festhetnek. Az udvaron eközben VÍZ-ügyes játékokon mérhetik össze tudásukat a lurkók. Aztán ha kellően kifáradtak, 19 órától varázslatos, szemfényvesztő BŰVÉSZ show veszi kezdetét, és szájtátva nem érti majd senki, hisz a szemének hisz. Csirmaz András humoros, interaktív műsora az előadás után a kerti asztalok mellett folytatódik. 19.40-től különleges MIKROMÁGiával kacagtat és döbbent meg az országos bűvészbajnokság résztvevője.
17 és 21 óra között folyamatosan zajlanak majd a LÁTVÁNYTÁRi bolyongások, mely során ritka múzeumi élményt osztunk meg interaktív termeinkben.
21 órától aztán kiderül, hogy a szúnyogok nagyon csípik a szarvasokat Gemencen. AZ ÁRTEREK VILÁGA című magyar természetfilm Közép-Európa legnagyobb ártéri erdejének életét mutatja be. A lenyűgöző képeket a kivetítőn szájtátva figyelők hűsítő fröccsökkel, a gyerekek mustfröccsel lazíthatnak - ezen a napon kivételesen éjfélig.
A Múzeumok Éjszakája belépőjegy ára: 6-14 éves korig 500,- Ft; 14 éves kor felett 1000,- Ft, amely a múzeumok és kiállítóhelyek programjain ingyenes vagy kedvezményes részvételre és az esztergomi kisvonat éjszakai járatán való utazásra jogosít.
A Duna Múzeum minden belépőt váltó felnőttet egy hűs fröccsre, minden gyereket egy ízes mustfröccsre vendégel meg ezen az éjjelen.
További információ: http://www.dunamuzeum.hu