palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

JoinTisza Projekt

Strengthening cooperation between river basin management planning and flood risk prevention to enhance the status of waters of the Tisza River Basin (A vízgyűjtő-gazdálkodás tervezés és az árvízi kockázat megelőzés szoros összehangolása a Tisza folyó vízgyűjtőjén a vizek állapotának javítása érdekében)
EU INTERREG DTP (ERDF + önerő: Magyar Állam)
Támogatási összeg: 154 192 727 Ft

Az Integrált Tisza Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv felülvizsgálata és megújítása mellett az árvíz és aszály elleni védekezés, valamint a városi vízgazdálkodás is része – többek között – e nemzetközi projektnek, amely az öt tiszai ország illetékes minisztériumait, vízügyi intézményeit, és több nemzetközi szervezetet tudhat partnerei között. A 2017. január 1-én indult JoinTisza Projekt ukrán, román, szlovák, magyar és szerb partnerei látják el a munkacsomagok végrehajtásának irányításával és koordinálásával kapcsolatos feladatokat a Tisza folyó jó ökológiai állapotának elérésért, a vízminőség javításáért és vízmennyiségi kérdések feltárásával. A projekt vezetője az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), együttműködve a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal.
Az előkészítő folyamat részeként eddig már több munkamegbeszélést tartottak Budapesten és Szolnokon.
A 30 hónap időtartamú projekt lebonyolításában, koordinálásában a KÖTIVIZIG keretében működő Tisza Iroda, a szakmai megvalósításában a szakágazati osztályok aktív szerepet vállalnak, együttműködésben az OVF-fel és az érintett társ vízügyi igazgatóságokkal. A projektben az aszállyal kapcsolatos vizsgálat kijelölt munkaterülete a Közép-Tisza vidékén helyezkedik el, amelyet nemzetközi munkacsoport tanulmányoz majd a klímaváltozással összefüggésben.  

További információ a projekt honlapján:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/jointisza