palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Balogh János-díj kollégánknak

Balogh János-díj kollégánknak

Február 10-én rendezték meg Túrkevén a XIV. Nagykunsági-Nagy-Sárréti Tájökológiai Konferenciát, ahol Balogh János-díjat vehetett át Kovács Ferenc, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szolnoki Szakaszmérnökségének munkatársa.

 

A Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft., a Magyar Természettudományi Társulat, az Alföldkutatásért Alapítvány, a Túrkevéért Alapítvány és Túrkeve önkormányzatának rendezvényén neves személyiségek – Illéssy Ádám emeritus nagykun kapitány, Dr. Tóth Albert, Hermann Ottó-díjas főiskolai tanár, Csiba Sára mikrobiológus, Dr. Szeleczky Zoltán gyógyszerkutató, Csathó András István botanikus – mellett kollégánk, Kovács Ferenc tartott előadást A víz és az ember küzdelme a fennmaradásért (Mirhótól Urkomig) címmel.
A konferencia végén Balogh János-díjjal tüntették ki Kovács Ferencet munkássága elismeréseként. A kisplasztikát, Györfi Sándor Munkácsy- és Magyar Örökség-díjas karcagi szobrászművész alkotását Dr. Szabó Zoltán kuratóriumi elnök és Dr. Tóth Albert adta át kollégánknak.