palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Vízgazdálkodás Víziközmű Országos víziközmű értekezlet igazgatósági előadókkal

Országos víziközmű értekezlet igazgatósági előadókkal

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság volt a házigazdája az idei, szeptember 17-19. között Tiszakécskén megrendezett Országos Vízközmű és Vízminőségvédelmi Szakági Értekezletnek. Az eseményen öt kollégánk hat előadását hallhatták a hazánk minden szegletéből érkezett, a víziközmű ágazat majd minden területét képviselő szakemberek.

Az értekezletet Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója nyitotta meg, majd első előadóként Garamvölgyi-Dankó Erika, az igazgatóság felszín alatti vízkészlet-gazdálkodási referense Tiszakécske és környékének földtani viszonyaival ismertette meg a hallgatóságot.
Szedlák Gabriella, a KÖTIVIZIG szakágazati vezetője az objektumazonosítás ez évi bevezetésével, Zong Rita, az igazgatóság csoportirányítója pedig a településsoros online adatszolgáltatással kapcsolatos tapasztalatokról számolt be a szakmai közönségnek. Dr. Teszárné dr. Nagy Mariann, a KÖTIVIZIG Regionális Laboratóriumának vezetője a mintavevő munkacsoportok erősségeiről és gyengeségeiről fejtette ki gondolatait, míg Háfra Mátyás, az igazgatóság Vízvédelmi és Vízgyűjtő-gazdálkodási Osztályának vezetője a működő és tervezés alatt álló szennyvíztisztító telepekkel kapcsolatos térségi problémákról szólt. Garamvölgyi-Dankó Erika második előadásában a termálvizek ivóvízellátásban játszott szerepét elemezte.