palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Belvízvédelem A KÖTI-KÖVIZIG működési területén az április közepén lehullott csapadék jelentős belvízfoltokat eredményezett, melyek légifotók segítségével kerülnek kiértékelésre.

A KÖTI-KÖVIZIG működési területén az április közepén lehullott csapadék jelentős belvízfoltokat eredményezett, melyek légifotók segítségével kerülnek kiértékelésre.

Az év elején hó és eső formájában lehullott jelentős mennyiségű csapadék a tél végi hóolvadást követően telítette a talajtakarót, így az áprilisban lehullott további csapadék a mezőgazdasági művelés alatt lévő mélyfekvésű helyeken összegyülekezett. Az Igazgatóságunk területén április 16-án - kisrepülőről készített légi felvételek segítségével - belvízfoltok térképezésére került sor. Ezen 800 méter magasságból készített felvételek jól szemléltetik és hasznos információval szolgálnak az elöntött területek nagyságáról és elhelyezkedéséről. A légifotók térképi feldolgozása és szakmai kiértékelése folyamatban van, feltehetően április végére elkészül és így fontos információt szolgáltat a jelen és jövőbeli szakemberek részére egy tavaszi belvízi állapotban rögzített elöntési térkép és tanulmány formájában.

Víz alatt az épülő Hanyi-Tiszasülyi tározó megvalósulás alatt lévő töltésének nyomvonala

 

Külterületi belvízi elöntések Pély térségében

Felhagyott rizsföldek vízborítás alatt Kisköre - Rákhát közelében

A mezőgazdasági művelés alatt lévő területeken látható mély vonulatok Tiszanána külterületén