palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Gátőrkard nyugdíjas kollégánknak

Gátőrkard nyugdíjas kollégánknak

Gátőrkard kitüntetésben részesült Ivaskó Lajos, a KÖTIVIZIG nyugdíjas árvízvédelmi osztályvezetője, az igazgatóság egykori védelemvezető-helyettese. Az elismerést Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője adta át február 4-én Gyulán.

A szakmai jelképet olyan vízügyes szakembereknek ítélik oda, akiknek a teljesítménye, a védekezések során mutatott munkája kiemelkedőnek számít. Ivaskó Lajost jó szervezőképessége, egyedülálló szakmai rálátása tette kiváló szakemberré. Munkáját a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóságon 1968 augusztusában kezdte. Mint szakaszvédelem-vezető vett részt az 1970-es Tisza-völgyi árvíz elleni védekezésben, majd 1971-től Védelmi Osztagvezetőként látta el feladatait. 1991-től árvízvédelmi és folyószabályozási osztályvezető és védelemvezető-helyettes volt nyugdíjazásáig, 2007-ig. Kimagasló szerepe volt a magyarországi árvízi védekezésekben, különösen a 2000-es évek tiszai árvizeinek sikeres kezelésében. Meghatározó szerepet játszott a Vásárhelyi Terv továbbfejlesztése alapjainak megteremtésében és megvalósításában. Mai napig segíti szakmai tudásával és tanácsaival az aktív dolgozókat. A vízügyet szolgálatnak tekintette és ezzel kivívta munkatársai elismerését is.
A Gátőrkardot Láng István OVF főigazgató adta át nyugdíjas kollégánknak, Lovas Attila KÖTIVIZIG igazgató és egykori munkatársa, Fazekas Helga  szakágazati vezető jelenlétében.