palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Dr. Kállai Mária: van mit megköszönni, és van mire büszkének lenni

Dr. Kállai Mária: van mit megköszönni, és van mire büszkének lenni

Egyperces néma felállással kezdődött a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiértékelő értekezlete, adózva a kiskörei szakaszmérnökség tragikus hirtelenséggel, 32 évesen elhunyt kerületi felügyelője, Molnár Krisztián emlékének.

Az eseményen a KÖTIVIZIG vezető munkatársai beszámoltak az idén végzett munkáról, elsősorban a vízkár-elhárítási létesítmények őszi felülvizsgálatairól. A tapasztalatok összességében kedvezőek. 
Dr. Kállai Mária, Jász-Nagykun-Szolnok megye kormánymegbízottja, a megyei védelmi bizottság elnöke megnyitó beszédében elismerésre méltónak nevezte az igazgatóság cégkultúráját, azt, ami átjön ebből a szervezetből a mindennapokba. A kormányhivatal és a védelmi bizottság nevében elismerését tolmácsolta a KÖTIVIZIG munkájáért, ami az év mind a 365 napját átszövi. Mint mondta, nagyon egyetért Lovas Attila igazgató megfogalmazásával, amely szerint  eredményes vízkár-elhárítási tevékenységet csak úgy lehet végezni, ha az abban érdekeltek egy nyelvet tudnak beszélni. Visszatekintve erre az évre, hangsúlyozta: van mit megköszönni és van mire büszkének lenni. – Biztos vagyok benne, hogy a szolnokiakra Győrben, Győrújfaluban, Neszmélyen, Almásfüzitőn, Dunaszentpál térségében mindig szeretettel fognak gondolni. A védekezésben, annak irányításában részt vett zöld ruhások öregbítették Szolnok és a megye hírnevét, amihez tisztelettel, őszintén gratulálni szeretnék – jelentette ki. Kitért arra, hogy ebben az évben több új vízkár-elhárítási létesítmény átadásának, illetve megvalósítása kezdetének lehettünk részesei. A kormányhivatal vezetője külön köszönetet mondott az igazgatóságnak a közfoglalkoztatásban betöltött szerepéért. Felhívta a figyelmet a legutóbbi kormánydöntésre, amely szerint az elkövetkezőkben a védekezésbe is bevonhatók a közfoglalkoztatottak.  
Végül köszönet mondott azért, ahogyan a KÖTIVIZIG dolgozói a megye lakosait szolgálják, és gratulált ahhoz a szakmai színvonalhoz, ahhoz a professzionális munkához, amely e szervezetet jellemzi.
Az ezt követő rövid eladások szinte tökéletes keresztmetszetét adták az igazgatóságon folyó szerteágazó szakmai munkának. Így szó esett az idei esztendő hidrológiai eseményeiről, szélsőségeiről, a közeljövőben várható tendenciákról, ár- és belvízvédelmi, továbbá vízszétosztó létesítményeink felülvizsgálatának eredményeiről, a védelmi infrastruktúra állapotáról, a védképességet befolyásoló változásokról, a minőségirányítás hatékonyságnövelő szerepéről, a KÖTIVIZIG vízkészlet-hasznosítási stratégiájáról, s nem utolsósorban közreműködésünkről a dunai árvízvédekezésben. 
A 2012/2013. évi vízkár-elhárítási intézkedési terv végrehajtása kapcsán Horváth Béla műszaki igazgató-helyettes kifejtette: a tavaly rögzített célkitűzéseket zömmel teljesen, kisebb hányadát részben sikerült eddig megvalósítani. Ami a 2013/2014-es intézkedési tervet illeti, kiemelt feladatként említette a belterületi belvízmentesítést, a modellezés kiterjedtebb alkalmazását a műszaki gyakorlatban, az új öblözetekben lokalizációs tervek készítését, a laborvizsgálati eredmények új típusú alkalmazását, hidromet állomásaink fejlesztését. Beszámolt az azonnali intézkedést igénylő védképességi problémákról, a védelmi információs rendszer fejlesztésének szükségességéről, s a védelmi biztonság terén feltárt kockázatok csökkentése érdekében végzendő feladatokról.