palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű Aktuális munkák a Tisza-tónál

Aktuális munkák a Tisza-tónál

A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint az 50. héten, december 9- 15. között Kiskörén folytatódnak a földmunkák az épülő hallépcső nyomvonalán, valamint a föld kitermelése az üzemi út alatti műtárgynál.

Ugyanitt terméskő-szállításnak is szemtanúi lehetünk, mivel az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják az anyagot. Az üzemi út téli kikötőbe vezető út és ártéri híd közötti szakaszán november 19-től a forgalmi rend megváltozott, az ideiglenes megkerülő útra terelik a járműveket, ezért az érintett szakaszon fokozott figyelmet kérünk a közlekedőktől.
A jobb part 146+600 - 146+930 töltéskilométer között szárazföldi kőszállítással jár a vízoldali töltéslábba építendő kőmű kialakítása, a szállító járművek pedig a töltést a jobb part 147+650 tkm-nél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel. Szintén fokozott figyelem szükséges a jobb part, 150+000 tkm-nél, ahol a vízoldali töltésrézsű védelmére ugyancsak kőmű épül, ezért itt is gépek közlekedésére kell számítani.
Az érfűi térségben (Abádszalók) folytatódik a lepelkotrás, míg az Aponyháti-csatorna szárazkotrás helyszíne.