palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Folytatódnak a munkák a Tisza-tónál

Folytatódnak a munkák a Tisza-tónál

A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint az 51. héten, december 16-22. között Kiskörén folytatódnak a hallépcső földmunkái, illetve a műtárgy alapozása.

Ugyanitt az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják a terméskövet. Az üzemi út téli kikötőbe vezető út és ártéri híd közötti szakaszán november 19-től a forgalmi rend megváltozott, az ideiglenes megkerülő útra terelik a járműveket, ezért az érintett szakaszon fokozott figyelmet kérünk a közlekedőktől.
Mederkotrás helyszíne a Kis-Tisza a 0+300-0+700 szelvények között, halágy kotrás folyik száraz technológiával a Kis-Tisza 5+300-as szelvénye és a Kőhidi-lapos között, az érfűi térségben pedig gyökérzónás kotrás történik. Aponyháton, a 0+000-0+150-es szelvények között szintén száraz kotrást láthatunk, illetve a nyomvonalon kitermelt fát szállítják el.
A jobb part 146+600 - 146+930 töltéskilométer között szárazföldi kőszállítással jár a vízoldali töltéslábba építendő kőmű kialakítása, a szállító járművek pedig a töltést a jobb part 147+650 tkm-nél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel.