palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Aktuális munkálatok a Tisza-tónál

Aktuális munkálatok a Tisza-tónál

Lényegében az elmúlt napokban végzett munkákat folytatja a 15. héten is (április 7-13.) a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium.

Tájékoztatása szerint folytatódik a Kőhídi-lapos bekötése, ennek keretében a mederkotrás, emellett halágyat és vadmenekítő dombot is kialakítanak. Ugyancsak mederfejlesztést végeznek az V-ös öblítő csatornán, az érfűi térség pedig hetek óta változatlanul gyökérzónás kotrás színtere.
Az öblítő műtárgyak rekonstrukciója a IX-esnél kőszórásban, a VI-os öblítőnél a kőszórást megelőző mederkotrásban, a VI-es és X-esnél pedig helyben történő lakatosmunkákban testesül meg. .
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgyainak felújítása ezen a héten is a műhelyben történik, ahol a szükséges lakatosmunkákat végzik el. 
Kiskörén a hallépcső üzemi út alatti műtárgyánál megkezdődik a föld visszatöltése. A középső szakaszon folytatódik a réselt halátjáró szerkezetének építése, a földmunka és a terméskő beépítése, az árvízi zsilipnél a műtárgy földmunkája és szerkezetének építése, valamint a talajvíz süllyesztése vákuumkutas rendszerrel. Az alsó szakaszon földmunka (0+000 – 0+100 szelvények között), vízről történő kőszórás és szádlemez-verés szerepel a heti ütemezésben. Változatlanul fokozott figyelmet igényel az erre közlekedőktől, hogy az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába szállítják a beépítendő terméskövet, és a forgalom ideiglenes nyomvonalon halad.