palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere E heti munkálatok a Tisza-tónál

E heti munkálatok a Tisza-tónál

A 17. héten (április 21-27.) megkezdődik a X-es műtárgy mélyalapozása – tájékoztatott a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium.

A többi öblítő műtárgynál is zajlik a rekonstrukció, így a IX-esnél a kőszórás, a VI-osnál a kőszórást megelőző mederkotrás, illetve a VI-es és X-esnél a helyben történő lakatosmunka fő tennivaló.
Folytatódik a Kőhídi-lapos és az érfűi térség gyökérzónás kotrása Poroszlónál és Abádszalóknál. Mederfejlesztés színtere még az V-ös és a VI-os öblítő csatorna.
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgyainak rekonstrukciója a műhely mellett immár a helyszínen is kezdetét vette, ezzel párhuzamosan visszaépítik a már felújított főelzárásokat.
Kiskörén a hallépcső üzemi út alatti műtárgyánál folytatódik a föld visszatöltése, a középső szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése, a földmunka és a terméskő beépítése, az árvízi zsilipnél a műtárgy földmunkája és szerkezetének építése, miközben a talajvíz süllyesztése vákuumkutas rendszerrel történik. Az alsó 100 méteres szakaszon földmunka, vízről történő kőszórás, szádlemez-verés, valamint a réselt halátjáró szerkezetének kialakítása képezi a teendők gerincét. Továbbra is fokozott figyelmet igényel az erre közlekedőktől, hogy az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába szállítják a beépítendő terméskövet, és a forgalom ideiglenes nyomvonalon halad.