palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Körös-körül dolgoznak a Tisza-tónál

Körös-körül dolgoznak a Tisza-tónál

Az előző héthez képest lényegében nem változnak a munka helyszínek és a fontosabb beavatkozások a 19. héten (május 5-11. között) – derül ki a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatójából.

Így a X-es öblítő műtárgynál - Jet-Grouting technológiával – változatlanul a mélyalapozás a fő tennivaló, a IX-esnél a kőszórás, a VI-osnál a kőszórást megelőző mederkotrás, míg az utóbbinál és a X-esnél lakatosmunka zajlik.
Folytatódik a Kőhídi-lapos, a Szilas-fok és az érfűi térség gyökérzónás kotrása. Mederfejlesztés színtere az V-ös és a VI-os öblítő csatorna. Sarudnál pedig a víz felől odaszállított terméskővel állítják össze az elhabolásnak ellenálló védművet.
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatornák beeresztő műtárgyainak rekonstrukciós munkái egyrészt a műhelyben, másrészt a helyszínen is történnek, ugyanakkor építik vissza a már felújított főelzárásokat.
Kiskörén, a hallépcső üzemi út alatti műtárgyánál továbbra is a föld visszatöltése, a középső szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése, a földmunka és a terméskő beépítése, az árvízi zsilipnél a műtárgy földmunkája és szerkezetének építése aktuális, vákuumkutas talajvíz-süllyesztés mellett. Az alsó 100 méteres szakaszon földmunka, vízről történő kőszórás, valamint a réselt halátjáró szerkezetének kialakítása képezi a kivitelezés gerincét. Változatlanul fokozott figyelmet igényel az erre közlekedőktől, hogy az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába szállítják a beépítendő terméskövet, és a forgalom ideiglenes nyomvonalon halad.