palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Aktuális munkák a Tisza-tónál

Aktuális munkák a Tisza-tónál

A Komplex Tisza-tó Projekt  keretében a 25. héten (június 16-22.) folytatódnak a korábban már megkezdődött beavatkozások a Kiskörei-tározóban.

A kivitelező „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint továbbra is gyökérzónás kotrás színhelye a Poroszlói-medencében a Kőhidi-lapos, valamint a Szilas-fok a VI-ös öblítő csatorna környezetében. Mederfejlesztés, illetve rekonstrukció történik az V-ös és a VI-os öblítő csatornán, a VII-esnél pedig az örvényi morotva összekötése az aktuális munkamozzanat. Sarudnál változatlanul a partrehabilitáció, a hullámverés elleni védelme kiépítése a fő teendő.
Az öblítő műtárgyakat illetően a IX-esnél a kőszórás, a VI-osnál a kőszórást megelőző mederkotrás zajlik, míg a VI-es és X-es lakatosmunka helyszínei. Utóbbi műtárgynál az alap megerősítése szükséges Jet-Grouting technológiával.
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatornák beeresztő műtárgyainak rekonstrukciós munkálatai a műhelyben és a helyszínen egyaránt folytatódnak, s előkészítik az új mozgató munkahengerek beépítését.
Kiskörén épül a hallépcső üzemi út alatti műtárgyának kőburkolata. A középső szakaszon folytatódik a földmunka, továbbá a réselt halátjáró szerkezetének építése, a kőbukók kialakítása, a terméskő beépítése, a zsilipnél pedig a föld visszatöltése. Az alsó szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése alkotja a fő feladatot. Változatlanul fokozott figyelmet igényel az erre közlekedőktől, hogy az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába szállítják a beépítendő terméskövet.