palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Tisza-tó: megkezdődik az Eger-patak kotrása

Tisza-tó: megkezdődik az Eger-patak kotrása

A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezőjének tájékoztatása szerint a 29. héten megkezdődik az Eger-patak medrének kotrása. A folytatódó rekonstrukció miatt - hétköznap és hétvégén is - 6:00-18:00 óra között lezárják a VI. öblítő csatornát, ami fokozott óvatosságot igényel a vízen arra közlekedőktől.

A „K és H” Konzorcium július 14-20. között kotrási és mederfejlesztési munkákat a már említettek mellett az V-ös öblítő csatornán és a Kis-Tisza 1+900-2+100 szelvényei között végez. Változatlanul gyökérzónás iszaptalanítás színtere a Kőhidi-lapos a Poroszlói-medencében és a Szilas-fok a VI-os öblítő csatorna környezetében.
Sarudnál a partvonal rögzítése végett a hullámverés elleni védelem kialakítása zajlik.
Az öblítő műtárgyak közül a VI-osnál az alap megerősítése a fő tennivaló Jet-Grouting technológiával, ezzel párhuzamosan lakatos műhelymunkák folynak, míg a X-esnél a már felújított szerkezetet építik vissza.
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatornák beeresztő műtárgyainak rekonstrukciója szintén a helyszínen és a műhelyben egyszerre történik, ugyanakkor szerelik be az új mozgató munkahengereket.
Kiskörén, a hallépcső középső szakaszán folytatódik a földmunka és a terméskő beépítése. Az alsó szakaszon a medret érintő földmunka, a kőbeépítés, valamint az acél szádlemezek kihúzása képezi az aktuális teendőt. Továbbra is fokozott figyelmet igényel az erre közlekedőktől, hogy az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába szállítják az itt felhasználandó terméskövet.