palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Állandóan a figyelem középpontjában

Állandóan a figyelem középpontjában

A Kiskörei Szakaszmérnökségen augusztus 30-án tartották a már hagyományosnak mondható évértékelő állománygyűlést, ahol részt vettek az aktív és a nyugdíjba vonult dolgozók, valamint meghívott szakági kollégák.

Fejes Lőrinc szakaszmérnök megnyitójában kitért a szakaszmérnökség évről-évre növekvő feladataira. Mint fogalmazott: nincs könnyű helyzetben a szakaszmérnökség, mert a Tisza-tó és a Kiskörei Vízlépcső miatt mindig is a figyelem középpontjában állt.

Beszámolt arról, hogy kiemelkedő munkájukat értékelte a Heves Megyei Közgyűlés, amikor a közelmúltban Telekessy István területfejlesztési díjat adományozott a szakaszmérnökség dolgozói számára.
Az áldozatkészséget és a mindennapi helytállást Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója is megköszönte a szakaszmérnökség kollégáinak. Beszédében szólt arról, hogy nem csak helyben állják meg a helyüket munkatársaink, hanem a Duna mellett is, amikor az árvízzel kell megküzdeni. A dicsérő szavak után elismerő oklevéllel köszöntötték a több évtizedet a Kiskörei Szakaszmérnökségen dolgozó munkatársakat.
A Belügyminisztérium alá tartozó szervezetként köszöntötték az 50. és 60. életévüket betöltött kollégákat is. A tárca vezetője, dr. Pintér Sándor tárgyjutalmat – Oszter Dezső: „A part” című festményét - adományozott Patkó Ottónak, amit a  rendezvényen vehetett át Lovas Attilától.
A program további részeként a kiskörei Őszidő Nyugdíjas Klub énekkara népdalcsokorral üdvözölte a résztvevőket. (A dalkörben éneklő hölgyek közül többen is a KÖTIVIZIG-től vonultak nyugállományba, és még mindig nagy érdeklődéssel hallgatják a beszámolót a szakaszmérnökség munkájáról.)
A gát- és csatornaőrök hozzájárulásának jóvoltából, valamint a tározóőr remek vadásztudásának köszönhetően a műhelyes fiúk tyúkhúslevest és vörösboros vaddisznópörköltet készítettek a sok-sok korgó gyomornak. Az ebédet követően pedig a kemencében kenyérlángos készült, hogy a késői órákra is jusson harapnivaló.
A központból meghívott hölgyek sem érkeztek üres kézzel. Némi aprósüteménnyel köszönték meg, hogy meghívást kaptak a szakaszmérnökség rendezvényére.