palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Árvízvédelem Kollégáink a Mura mentén segítenek az árvízvédekezésben

Kollégáink a Mura mentén segítenek az árvízvédekezésben

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 52 munkatársa indult el két csoportban szombaton és vasárnap Letenyére, hogy segítséget nyújtson a nyugat-dunántúli folyók vízgyűjtőjére lehullott jelentős csapadék hatására kialakult árhullámok elleni védekezésben.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs döntése értelmében a horvát határhoz vezényelt szolnoki védelmi osztag műszaki szakemberekből, gépészekből és fizikai dolgozókból (gát- és csatornaőrökből) áll. A csapat tagjai többek között műszaki irányítói feladatokat oldanak meg, szivattyúzásban közreműködnek, és figyelőszolgálatot teljesítenek. Az átvezényelt kollégák munkájának koordinálása érdekében az igazgatóság szolnoki ügyelete 12 órás nappali szolgálatot lát el, és 12 órás éjszakai készenlétet biztosít.

Frissítés:
Hétfőn elindult Szolnokról, az igazgatóság raktárából a Letenyére százezer homokzsákot szállító jármű. Szintén a hét első napján újabb 19 fős KÖTIVIZIG-es csoport indult a Dunántúlra, ezúttal Mosonmagyaróvárra, hogy az ottani védekezési munkákban közreműködjön.