palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Kutatók éjszakája, diákkonferencia és „halas” workshop - igazgatósági előadókkal

Kutatók éjszakája, diákkonferencia és „halas” workshop - igazgatósági előadókkal

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság három vezetője is előadói felkérést kapott a Szolnoki Főiskola tiszaligeti campusában, szeptember 26-27-én megrendezendő, „KarpART – multikulturális csobbanás” felsőoktatási találkozó és szabadegyetemének szervezőitől.

Az eseménysorozat részeként összehívott 20. Jubileumi Nemzetközi Környezetvédelmi és Vidékfejlesztési Diákkonferencia egyik előadója Horváth Béla, a KÖTIVIZIG műszaki igazgató-helyettese lesz, aki a Közép-Tisza mentén megvalósult és tervezett vízgazdálkodási beruházásokról számol be pénteken délelőtt 20 percben a hallgatóságnak. Dr. Teszárné dr. Nagy Mariann, igazgatóságunk regionális laboratóriumának vezetője pedig a kutatók éjszakája keretében „Az Alcsi-Holt-Tiszáról másképpen” címmel tart prezentációt.
Szombaton délelőtt a Tisza-menti halászat, horgászat és halgazdálkodás aktuális kérdéseit boncolgatják szakemberek a főiskolán. A Tiszai Hal Napja városi rendezvényhez kapcsolódó workshopon Fejes Lőrinc, a KÖTIVIZIG kiskörei szakaszmérnöke avatja be az érdeklődőket a Tisza-tó üzemrendjeibe, és az épülő hallépcsővel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is megosztja közönségével.