palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Tisza-tó: az utolsó simításokat végzik a kiskörei hallépcsőn

Tisza-tó: az utolsó simításokat végzik a kiskörei hallépcsőn

Nemsokára megkezdődhet a Komplex Tisza-tó Projekt keretében, Kiskörén épülő ökológiai halátjáró próbaüzeme. Jó ütemben haladnak a kotrási munkálatok is a tóban, valamint a műtárgyfelújítások.

A kivitelező „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint a 41. héten – október 6-13. között – folytatódik a Kőhidi-lapos és a Szilas-fok gyökérzónás kotrása. Változatlanul mederfejlesztés, vonalas kotrás színtere az Eger-patak és az V-ös öblítő csatorna. Ezen kívül hidromechanizációs iszaptalanítás zajlik Borzanat környezetében, a Kis-Tisza 2+100-2+600 szelvényei között, s megkezdődik ugyanez a munka a Csapói Holt-Tiszán.
A kiskörei hallépcsőnél a zsilipek beépítése történik meg az üzemi út alatti műtárgyba, ugyanitt a fennmaradó földmunkákat végzik el a befolyási oldalon, illetve elhelyezik a vízmércéket.
A Nagykunsági- és Jászsági-főcsatornák beeresztő műtárgyainál a szélső nyílások korrózióvédelmének kialakítása a fő mozzanat, míg a VI-os öblítő műtárgynál a meder rehabilitációja keretében kövezés, a műhelyben pedig a lakatosmunka zajlik.