palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Tisza-tó: az alacsonyabb téli vízszintnél is folytatódik a munka

Tisza-tó: az alacsonyabb téli vízszintnél is folytatódik a munka

Elértük a Kisköre-felső vízmércén mért, 565 centiméteres, alacsonyabb téli vízszintet a Tisza-tóban, ettől függetlenül folytatódnak a Komplex Tisza-tó Projekt keretében végzett kotrási és műtárgy-felújítási munkálatok a tározóban.

A kivitelező „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint a 47. héten – november 17-23. között – folytatódik a Szilas-fok gyökérzónás kotrása. Hidromechanizációs technológiával ugyancsak iszaptalanítás történik a Kis-Tisza 2+100-2+600 szelvényei között, továbbá a tiszafüredi és a csapói Holt-Tiszán.
A nemrég elkészült kiskörei hallépcsőnél a próbaüzem részeként a műtárgykomplexum működésének ellenőrzése, valamint a monitoring a legfontosabb teendő.
A Nagykunsági- és Jászsági-főcsatornák beeresztő műtárgyainál a szélső nyílások víztartási próbáját végzik el, miközben folytatódik a középső nyílások felújítása. A kezelő épületek átalakítása szintén megkezdődött.
A VI-os öblítő műtárgynál változatlanul a meder rekonstrukciója keretében kövezés, a műhelyben pedig a lakatosmunka zajlik.