palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

A kiskörei Jégtörők sikere a Tiszator Böllérfesztiválon

Immár 15. alkalommal rendezték meg a Tiszator Böllérfesztivált március 11-én az abádszalóki Füzes Kempingben, ahol hagyományteremtő szándékkal részt vett a KÖTIVIZIG Kiskörei Szakaszmérnökségének Hajózási Csoportja is. Kollégáink már azzal feltűnést keltettek, hogy a levágott hízót mentőcsónakban szállították az esemény helyszínére.

Bővebben...

 

Ovisok meglepetése a tiszai halaknak

A Tisza élővilágának napjáról Tiszafüreden is megemlékeztek a legkisebbek bevonásával. Február elsején a Szabics kikötőbe látogattak a Zöld óvoda címmel elismert füredi Nyitnikék ovi apróságai pedagógusaikkal, ahol Fejes Lőrinc, igazgatóságunk kiskörei szakaszmérnöke mesélt  a gyerekeknek a 23 éve történt cianidkatasztrófáról, a természetről és a Tiszáról.

Bővebben...

 

Rekord alacsony vízállások nyara

A nyári hónapokban a vízgyűjtőkön tapasztalt rendkívüli csapadékhiány következményeként minden korábbinál alacsonyabb vízszintek alakultak ki a Tiszán, augusztus közepén Kisköre-alsón mínusz 334 centimétert, Szolnokon pedig mínusz 291 centiméter is mértek.

Bővebben...

 

Tisza-tavi biciklis forgalom júliusban

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének adatai szerint idén júliusban 14 124 kerékpáros hajtott át a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, ami a harmadik legnagyobb 7. havi forgalom 2021 és 2020 júliusa után. Ezzel 2022 első hét hónapjában összesen 46 207 biciklis gurult át a duzzasztón.

 

A víz kék, a vízügy zöld

Ezzel a címmel indított ismeretterjesztő filmsorozatot az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Az epizódok célja, hogy olyan témákat magyarázzunk el az érdeklődőknek, amelyekkel kapcsolatban a leggyakrabban érkeznek kérdések hozzánk. A rendszeresen jelentkező új részekben vízügyes kollégákon kívül az ágazathoz szorosan kapcsolódó neves szakemberek is megszólalnak.

Bővebben...

 
További cikkeink...