palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Családbarát munkahely a KÖTIVIZIG

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság nyerte el a „Szolnok Családbarát Munkahelye” elismerő címet – erről Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere levélben értesítette Lovas Attilát, a KÖTIVIZIG igazgatóját, egyúttal kifejezve gratulációját.

Bővebben...

 

KÖTIVIZIG győzelemmel zárult a II. Tisza-tavi PET Kupa

Sikerült a címvédés, a második alkalommal megrendezett Tisza-tavi PET Kupán is a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság alakulata végzett az első helyen az induló 11 csapat között.  A június 12. és 15. között szervezett eseményen a környezetért tenni akaró aktivisták Tiszafüredtől Kisköréig, a tározó több pontján gyűjtötték össze a szemetet, így összesen mintegy öt tonna hulladéktól mentesítették a Tisza-tavat.

Bővebben...

 

A gátőröket ünnepeljük

150 évvel ezelőtt ezen a napon, 1871. június 10-én született meg az a törvény, amely megteremtette a „gátrendőrséget”. A gátőri hivatás nem egyszerűen munka: életszemlélet. Dávid Balázs, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság gátőre mesél erről az Országos Vízügyi Főigazgatóság erre az alkalomra készített kisfilmjében. https://youtu.be/Gs6x2wTGQik

 

Tisza-tavi PET Kupa másodszor

Június 12-én Tiszafüredről ismét elrajtol a PET Kupa mezőnye azzal a nem titkolt céllal, hogy megszabadítsa a Tisza-tavat a felhalmozódott szeméttől. A lelkes környezetvédő aktivisták június 15-ig a tározó több pontján gyűjtik össze, majd válogatják szét a hulladékot. A KÖTIVIZIG csapata is részt vesz az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta akcióban.

Bővebben...

 

Egyre több a biciklis a Tisza-tónál

Az idei év májusában 8974, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami a második legnagyobb 5. havi forgalom 2008 óta.

Bővebben...

 
További cikkeink...