palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Tisza-tó: 70 ezer kerékpáros

Az elmúlt évben összesen 70 435 kerékpáros hajtott át a Kiskörei vízlépcső üzemi hídján, ami abszolút rekord, meghalad minden korábbi éves forgalmat. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének adatai szerint tavaly új havi csúcsok is születtek júliusban, augusztusban, szeptemberben és októberben.

Bővebben...

 

Két új kilátótorony épül a Tisza-tavon

Vízitúrázók és a motorcsónakos kirándulók nagy örömére két új ökoturisztikai létesítmény építésébe kezdett az egri Békatutaj Egyesület. Mindkét új kilátó kizárólag vízen lesz megközelíthető, és mindkettő Poroszlóhoz közel, a Hortobágyi Nemzeti Park területén kap helyet.

Bővebben...

 

Dr. Michel Larinier emlékére

A halvándorlással foglalkozó nemzetközi szervezetek tájékoztatása szerint 2020 szeptemberében elhunyt Dr. Michel Larinier, a Toulouse egyetem professzora, aki több mint 30 éven át foglalkozott az öko-hidraulika kérdéseivel.

Bővebben...

 

Sikeres üzemirányítási gyakorlat

Az üzemirányítási és a monitoring hálózat fejlesztése című projekt eredményeképpen létrejött Tisza-völgyi Árvízvédelmi Elemző Központ (TÁREK) gyakorlatát tartották meg november 19-én a tiszai vízügyi igazgatóságok és az OVF részvételével, szolnoki központtal.

Bővebben...

 

Hétvégi szemétszüret a Tisza-tónál

A Tisztítsuk meg Magyarországot! program keretében vízügyesek és PET kalózok összesen 446 zsák (térfogatban kifejezve 45 köbméter) hulladéktól szabadították meg november 14-én és 15-én a Tisza-tavat.

Bővebben...

 
További cikkeink...