palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Közös fellépés a tisztább Tisza-tóért

A vízügy, a halászati hasznosító és Tiszai PET Kupa évek óta együttműködik annak érdekében, hogy a Tisza-tó minél tisztább környezettel fogadhassa az ide látogató turistákat és egészséges lakóhelye legyen az itt elő embereknek.  A Tisztítsuk meg az országot! program keretében a  három szervezet együtt takarítja a népszerű idegenforgalmi desztinációt.

Bővebben...

 

Címzetes egyetemi docens lett Lovas Attila igazgató

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Szenátusa 103/2020 számú határozatával címzetes egyetemi docensi címet adományozott Lovas Attilának, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetőjének.  Az oklevelet Dr. Koltay András, az egyetem rektora adta át a Ludovikán.

Bővebben...

 

Újabb biciklis rekordok a Tisza-tónál

Októberben 4896, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami jócskán meghalad minden eddigi 10. havi forgalmat. Ugyanakkor már most, az év vége előtt két hónappal új éves rekordról is beszámolhatunk, miután az idei év első tíz hónapjában 70 252 biciklis hajtott át a vízlépcsőn, ami 13 293-mal több, mint az eddigi - 2018-ban felállított - egész évi csúcs.

 

Éves biciklis rekord Kiskörén

A Kiskörei vízlépcső üzemi hídján áthaladó kerékpárosok száma már mostanra elérte az egész évre valószínűsített hetvenezer főt, megdöntve ezzel az eddigi éves rekordot - hangzott el az október 27-én Abádszalókon tartott idegenforgalmi sajtótájékoztatón.

Bővebben...

 

Diákok kisfilmje a vízügyi szolgálatról

A vízügyesek munkájáról készítenek pályaorientációs célú kisfilmet a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziumának 13. évfolyamos - vízgazdálkodási technikusnak tanuló - diákjai.

Bővebben...

 
További cikkeink...