palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Folytatódnak a munkálatok a Tisza-tónál

Több helyütt zajlanak a Komplex Tisza-tó projekt megvalósításának munkálatai. A kivitelező „K és H” konzorcium tájékoztatása szerint a héten (október 7-12. között) folytatódik Sarud térségében (jobb part, 146+120 – 146+280 szelvények között) a partvédelmi kőmű építése, a Kiskörei Duzzasztómű szomszédságában pedig a hallépcső műtárgyainak földmunkái. Kotorják a medret a Kis-Tisza 0+000 – 0+1600 szelvényei között, és irtási munkálatok folynak a Kis-Tisza 0+1500 és 0+2000 szelvényei között. Gyökérzónás kotrás helyszíne a V. öblítőcsatorna felső szakasza, valamint a Szilas-fok – Lapos morotva térsége.

 

Alcsi: a szívünknek nagyon kedves projekt

A szolnoki Alcsi-Holt-Tisza most kezdődő revitalitalizációja folytatásának szükségességét hangsúlyozta a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakban Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője a 397 millió forintos projekt indítása apropóján tegnap tartott sajtótájékoztatón.

Bővebben...

 

Épül az új árvízvédelmi rendszer a Körös-zugban

Az elmúlt hetekben megkezdődött a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság legnagyobb költségű árvízvédelmi projektjének kivitelezése a Hármas-Körös jobb partján.

Bővebben...

 

Aki gondolatot vált a természettel

Ezzel a címmel jelent meg interjú Fejes Lőrinccel a Heves Megyei Hírlap múlt szombati számában, a Hét Embere sorozat részeként, valamint a heol.hu hírportálon.

Bővebben...

 

Megkezdődött a Tisza-tó kotrása

Megkezdődtek a vízminőség megőrzése, javítása érdekében nélkülözhetetlen kotrási munkálatok a Tisza-tóban. A 6,6 milliárd forintos, az európai uniós támogatást élvező Komplex Tisza-tó Projekt megvalósítása során összesen megközelítően egymillió köbméternyi üledéktől szabadítják meg a tavat. Ezen kívül épül a hallépcső Kiskörénél és folynak a partrehabilitációs beavatkozások Sarudnál.

Bővebben...

 
További cikkeink...