palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Multiplikátor hatású bicikliút

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság beruházásában, Kőtelek és Tiszasüly között, az árvízvédelmi töltésen megépítendő kerékpárút multiplikátor hatását emelte ki a projekt indítása alkalmával szervezett lakossági fórumon Lovas Attila szerdán Kőtelken, a polgármesteri hivatalban. A KÖTIVIZIG igazgatója ugyanis rámutatott arra, hogy a 600 millió forintos projekt egyik legfontosabb közvetett célja a turisztikai attrakciófejlesztés révén helyi gazdaság élénkítése, a foglalkoztatottság növelése.

Bővebben...

 

Kerékpárút a jövőnek

Hamarosan közelebb kerül a Tisza-tó, a természetközeli pihenés híveinek, a kerékpáros túristáknak pedig egy köztes- vagy végállomás-helye létesül – hangzott el a Kőtelek és Tiszasüly között építendő kerékpárút szerda délelőtti projektnyitó-rendezvényén, Szolnokon. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság menedzselésében megvalósuló turisztikai attrakciófejlesztés a remények szerint elősegíti a minden gazdasági mutató szerint elmaradott vidéki térség felzárkózását.

Bővebben...

 

Öntözni – valószínűleg - idén is kell

A rendkívüli (árvízi átvezetési és belvízi) üzemrendek megszüntetését, majd a főcsatornák átöblítését követően a Nagykunsági vízpótló- és elosztó rendszerben a főműves mezőgazdasági vízszolgáltatás április 22-étől helyreállt, így megkezdődhetett az öntözési idény. Márciustól napjainkig a halastavak feltöltésére 6,6 millió, szántó (kelesztő) öntözésére pedig százezer köbméter vizet használtak fel a KÖTIVIZIG területén gazdálkodók.

Bővebben...

 

Összefogás a műemlék templomért

 

Ingyen víz halastavi gazdáknak

Az elmúlt hetekben 19, együttesen 1328 hektár felületű halastó gazdája összesen 4 millió köbméter vízhez jutott ingyen, miután felajánlottuk számukra, hogy a csatornarendszerben lévő belvizet térítésmentesen felhasználhatják tavaik feltöltéséhez. Intézkedésünk kölcsönösen szolgálta a sikeres belvízvédekezést és a haltermelők érdekeit.

Bővebben...

 
További cikkeink...