palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Az év kiállítása lett a Vízeum

A 2 millió forint feletti bekerülési költségű kiállítás kategóriában az esztergomi Duna Múzeum új állandó kiállítása, a Vízeum nyerte "Az év kiállítása" kitüntető címet, amely a korábbi kiállítás értékeinek megőrzésével, a víz és az ember sokoldalú kapcsolatáról a felnőtt és a gyermek látogatók számára egyaránt élményszerű áttekintést nyújt.

Bővebben...

 

Új éves kerékpáros rekord a Tisza-tónál

Még csak október elsejét mutat a naptár, de már kijelenthetjük: új éves kerékpáros forgalmi rekord született a Tisza-tónál. Az idei év első kilenc hónapjában a KÖTIVIZIG Kiskörei Szakaszmérnöksége ugyanis 65 346 - a duzzasztóművön áthaladó - biciklist számlált, ami meghaladja az eddigi, 2018-ban tapasztalt éves csúcsot.

Bővebben...

 

Vízállásjelző a szolnoki sétányon

A KÖTIVIZIG a közelmúltban helyezte üzembe a Dr. Béres Józsefről elnevezett Tisza-parti sétányon - a belvárosi híd és a Tisza szálló között - azt az elektronikus kijelző egységet, amely az aktuális vízállásról ad tájékoztatást az arra sétálóknak, kocogóknak, kerékpározóknak. Az oszlopra szerelt, háromszög alakban kialakított LED panelek ugyanis felváltva mutatják a dátumot és pontos időt, valamint a valós idejű vízállást.

Bővebben...

 

Címzetes egyetemi docens kollégánk

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Szenátusa címzetes egyetemi docenssé nevezte ki Dr. Kovács Sándort, a KÖTIVIZIG vízrajzi osztályának közelmúltban nyugdíjba vonult vezetőjét. Az erről szóló dokumentumot Dr. Koltay András, az egyetem rektora adta át szeptember elsején a Ludovikán. 

Bővebben...

 

PET-kalózok segítsége Kiskörén

A Közép Tisza-vidéki  Vízügyi Igazgatóság  által a Kiskörei vízlépcső felvizéről kitermelt száznegyven köbméter hulladékot szelektálták és bálázták PET-kalózok augusztus 26. és 29. között Kiskörén.

Bővebben...

 
További cikkeink...