palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Vízügyi roadshow Szolnokon

A vízügyes szakmák népszerűsítése végett az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karával és a területi vízügyi igazgatóságokkal közösen először 2017-ben szervezett országjáró roadshow-t a vízügyi szakoktatást végző középfokú intézményekben. November 18-án Szolnok immár harmadik alkalommal adott otthont a pályaorientációs rendezvénynek, amelyre mintegy félszáz diák volt kíváncsi.

Bővebben...

 

Tisza-tó: új októberi biciklis rekord

Minden bizonnyal a szinte nyárias időjárásnak is szerepe volt abban, hogy megdőlt az október havi kerékpáros forgalmi rekord a Tisza-tónál. Az ősz második hónapjában ugyanis 2911, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a KÖTIVIZIG Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami minden korábbi év októberi forgalmát meghaladja. (2018 októberében 2595, 2017 októberében 1277, az azt megelőző években pedig jellemzően 1100-1200 kerékpárost regisztráltak Kiskörén.) Az idei esztendő első 10 hónapjában összesen 48 924 biciklis hajtott át a vízlépcsőn.

 

VÍZEUM: Páratlan gyűjtemény és tudásanyag digitális köntösben

559 napig volt zárva az esztergomi Duna Múzeum állandó kiállítása az átépítés, megújulás miatt. Október 11-én reggel 9 órakor azonban megnyílt a Duna Múzeum új állandó kiállítása, a VÍZEUM.

Bővebben...

 

50 éves a felszín alatti vízkészlet-gazdálkodási csoport

Idén kerek évfordulót ünnepel a Felszín alatti vízkészlet-gazdálkodási (vízföldtani) csoport, ugyanis 50 évvel ezelőtt indult el hivatalosan is a hidrogeológusi munka a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságon.

Bővebben...

 

Hidrobiológus napok különdíjjal

A Magyar Hidrológiai Társaság Limnológiai Szakosztálya, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézete és az MTA Veszprémi Területi Bizottsága szervezésében október 2-4. között Tihanyban rendezték meg a LXI. Hidrobiológus Napokat, amelyen az Aranyponty Zrt. különdíját érdemelte ki Csépes Eduárd, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Regionális Laboratóriuma biológusának előadása.

Bővebben...

 
További cikkeink...