palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

A digitális vízgazdálkodás kora

A Tisza-völgyében élő, mintegy másfélmillió ember árvízi biztonsága javul az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság konzorciumában megvalósított projekt eredményképpen, amelynek záró rendezvényét április 4-én rendezték Szolnokon, a megyeháza dísztermében. A Tisza és hazai vízgyűjtője monitoring rendszerének, valamint az árapasztó tározórendszer üzemirányításának fejlesztését az Európai Unió és a Magyar Állam 2,5 milliárd forintos támogatása tette lehetővé.

Bővebben...

 

Tisza-tó: új márciusi kerékpáros rekord

Megdőlt a márciusi kerékpáros forgalmi rekord a Tisza-tónál, miután az idei tavasz első hónapjában 1536, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége. Az év eddig eltelt 3 hónapjában összesen 1892 biciklis hajtott át a vízlépcsőn.

Bővebben...

 

Újabb szolnoki szakember segíti a Vízügyi Tudományos Tanácsot

Dr. Kovács Sándor, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott vízrajzi osztályvezetője meghívott szakértőként vesz részt az Országos Vízügyi Főigazgatóság Tudományos Tanácsa munkájában. A testület erről szóló felkérését elfogadva - modellezési specialista - kollégánkat meghívták a tanács megalakulásának 5. évfordulója alkalmából a Belügyminisztériumban március 29-én megrendezett ünnepi ülésre.

 

 

Húsz éve történt: rekord árvíz a Közép-Tiszán víz világnapi tetőzéssel

1999 tavaszán minden addinál nagyobb árhullám vonult le térségünkben, ami éppen a víz világnapján, március 22-én tetőzött Szolnoknál, 974 centiméteres vízállással.

Bővebben...

 

Természetismereti verseny Kiskörén

Hagyományosan a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének nagyterme adott otthont március 21-én az immár 11. alkalommal  megrendezett Heves megyei természetismereti vetélkedő döntőjének, ahová 8 iskola, egyenként 3 fős csapata jutott be. A finálét Fejes Lőrinc szakaszmérnök nyitotta meg, hangsúlyozva a természet ismeretének, szeretetének és védelmének fontosságát.

Bővebben...

 
További cikkeink...