palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 22.

Hidrometeorológia:

Az elmúlt 24 óra folyamán a Tisza vízgyűjtőin területi átlagban 0 és 6,7 mm csapadék hullott,de egyes gócokban a csapadék mennyisége meghaladta a 10 mm-t.
A megelőző napok csapadéka és a hóolvadásból keletkezett újabb tiszai árhullám Tiszaderzs Kisköre közötti szakaszon tetőzik. Jelenleg a folyó Tiszaderzs és Martfű között kismértékben árad, alatta lassan apad.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 21.

Hidrometeorológia:

Az elmúlt nap folyamán a Tisza vízgyűjtőin területi átlagban említésre méltó csapadék nem hullott. Az újabb tiszai árhullám a Tiszadorogma-Tiszafüred közötti szakaszon tetőzik. Jelenleg a folyó Tiszafüred és Tiszabő között kismértékben árad, alatta lassan apad. Ma reggel Tiszafürednél 647 cm, Kisköre-alsónál 715 cm (II. fok 700 cm), Tiszaroffnál 754 cm, Tiszabőnél 747 cm áradó, Szolnoknál 744 cm (II. fok 750 cm) változatlan, Tiszaugnál 628 cm, apadó jellegű volt a vízállás. Az apadás várható üteme a Szolnok alatti szakaszon az elkövetkezendő nap során 1-4 cm lesz.

Bővebben...

 

Sajtóközlemény

A mai napon a Közép-Tisza-vidéki, Észak-magyarországi, Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságok vezetői és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői közös munkaértekezletet tartottak.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 20.

Hidrometeorológia:


Az elmúlt nap folyamán területi átlagban 5 mm csapadék hullott a a Felső-Tisza,  a Zagyva-Tarna és a Bodrog vízgyűjtőjén.
A Tiszán korábban elindult újabb árhullám jelenleg Tiszapalkonya térségében tetőzik, 519 cm-es vízállásnál. A folyó Tiszakeszi és Tiszabő között kismértékben árad, alatta lassan apad. A Közép-Tiszán ma reggel Tiszafürednél 645 cm áradó, Kisköre-alsónál 712 cm (II. fok 700 cm) áradó, Tiszabőnél 746 cm áradó, Szolnoknál 744 cm (II. fok 750 cm) változatlan, Tiszaugnál 630 cm, apadó jellegű volt a vízállás. Az apadás várható üteme a Szolnok alatti szakaszon az elkövetkezendő nap során 1-4 cm lesz.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 19.

Hidrometeorológia:

A hóolvadásból és a korábban lehullott csapadékból kialakult újabb tiszai árhullám jelenleg Tokaj térségében tetőzik 613 cm-es vízállásnál. A Tisza Tiszadob és Kisköre között kismértékben árad, alatta lassan, naponta mindössze 1-4 cm-es ütemben apad. A Zagyva-Tarna, valamint a Hármas-Körös és a mellékfolyói végig apadnak. A Hortobágy – Berettyó felső és a középső szakaszán alig változó, kismértékben apadó vízállásokat figyelhetünk meg. Az alsó szelvényekben a Hármas-Körös lassú apadása alakítja a folyó vízjárását.

Bővebben...

 
További cikkeink...