palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Folytatódik a belvízvédekezés, árvízvédelmi fokozat is várható

Az elmúlt napokban lehullott jelentős mennyiségű csapadék árhullámot indított el a Tisza felső vízgyűjtő területén. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén a hétvégi esőzések következményeként belvízvédelmi készültség került elrendelésre Kisújszállás, Karcag, Cibakháza, Mezőtúr, Jászkisér és Cegléd térségében.

Bővebben...

 

Ár- és belvizet hoz az év vége

A Tisza felső vízgyűjtőjén az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék árhullámot indított el a folyón, ugyanakkor a hétvégi esőzések következményeként belvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A szivattyútelepek indítása Kisújszállás, Karcag, Mezőtúr, Jászkisér és Cibakháza térségében vált szükségessé.

Bővebben...

 

Belvízvédelmi készültség négy szakaszon

A Tiszán levonuló árhullám, illetve a befogadó csatornák magas vízszintje miatt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság pontszerű első fokú készültséget rendelt el március 6-án reggeltől a tiszakécskei, 7-én déltől a mezőtúri és a cibakházi, 8-án déltől pedig a jászkiséri belvízvédelmi szakaszokon, ahol szivattyútelepek indítása vált szükségessé.

 

Megszűnt a belvízvédelmi készültség

Folyóink és a befogadó csatornák apadása lehetővé tette a torkolati zsilipek nyitásával párhuzamosan a szivattyúk üzemének csökkentését és a gravitációs vízelvezetés arányának a növelését, ezért február 20-án délután megszüntettük a belvízvédelmi készültséget Kisköre, Karcag, Kunhegyes és Cibakháza térségében is.

Bővebben...

 

Véget ért a belvízvédekezés

Miután csütörtök délután a karcagi és a ceglédi szakaszokon is feloldottuk a készültséget, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén mindenütt megszűnt a fokozatot igénylő belvízvédekezés. Noha az elöntések még nem tűntek el nyomtalanul, a továbbiakban már nincs szükség többműszakos szivattyúüzemre, a legfontosabb feladattá a vízkormányzás lépett annak érdekében, hogy a határban megmaradt víztöbbletet döntően gravitációsan a befogadókba vezessük.

Bővebben...

 
További cikkeink...