palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Víz alatt 14 550 hektár a Közép-Tiszán

A hétvégén lehullott 7-15 milliméter csapadék következményeként kismértékben tovább növekedett a vízborítás a Közép-Tisza vidékén, az elöntött terület nagysága így meghaladja már a 14,5 ezer hektárt.  A KÖTIVIZIG tíz belvízvédelmi szakaszából kilenc van készültségben, hat II. fokú, három pedig I. fokú készenlét mellett védekezik. 

Bővebben...

 

Tetőzött a Zagyva Jászteleknél, nőtt a belvízzel elöntött terület

Az elmúlt éjszaka 464 centiméteres vízállással tetőzött a Zagyva Jászteleknél, ezt követő apadása pedig reggel lehetővé tette az árvízvédelmi készültség mérséklését. A folyó magas vízállása miatt szükségessé vált szivattyúüzem okán pontszerű II. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a KÖTIVIZIG a jászberényi szakaszon.

Bővebben...

 

Átmenetileg javult a belvízhelyzet

A szerda reggeli állapot szerint 9700 hektárra csökkent a belvízzel elöntött terület a Közép-Tisza vidékén, ám a javulás csak átmeneti, hiszen kiadós csapadék várható az elkövetkezendő napokban, ami minden bizonnyal megfordítja a kedvező trendet. 

Bővebben...

 

Kevesebb elöntés, több átemelt víz

Az elmúlt nap folyamán csökkent a belvízzel elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, a szivattyúkkal átemelt vízmennyiség azonban nőtt, megközelítve az 1,3 millió köbmétert. Készültség továbbra is hét belvízvédelmi szakaszon indokolt.

Bővebben...

 

Belvíz: elöntés 12 ezer hektáron

A hétfő reggeli adatok szerint 12,1 ezer hektárt borít víz a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén. Jelenleg pontszerű I. fokú készültség mellett folyik a belvízmentesítés a kunhegyesi, a cibakházi és a mezőtúri védelmi szakaszokon, ugyanakkor pontszerű II. fokú a készenlét a jászkiséri szakaszon. Ezen kívül II. fokú területi készültség van érvényben a karcagi, a kisújszállási, valamint a kiskörei szakaszokon.

Bővebben...

 
További cikkeink...