palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Belvíz: elöntés 30 ezer hektáron

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság továbbra is másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn nyolc (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, karcagi, kisújszállási, tiszakécskei, jászberényi és jászkiséri) védelmi szakaszon, megszüntette azonban a készültséget Kisköre és Kunhegyes térségében. Ugyanakkor a KÖTIVIZIG vasárnap 10 órától elrendelte az elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Zagyván Szászberektől Jászfelsőszentgyörgyig.

Bővebben...

 

Továbbra is 28 ezer hektár áll víz alatt

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság változatlanul másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn nyolc (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, karcagi, kisújszállási, tiszakécskei, jászberényi és jászkiséri), elsőfokú készültséget pedig két (kiskörei, kunhegyesi) védelmi szakaszon. Az elmúlt napokban a folyamatos szivattyúzás ellenére nem változott érdemben a vízzel borított terület nagysága.

Bővebben...

 

Készültség valamennyi belvízvédelmi szakaszon

A január eddig eltelt időszakában az igazgatóság működési területére átlagosan 48 milliméter csapadék hullott, ez a mennyiség már most meghaladja a sokéves havi átlagot. Ennek, valamint a vízbő elmúlt esztendőnek a következményeként január 23. óta készültségben védekezünk a belvíz ellen. Jelenleg 28 ezer hektár az elöntött terület.

Bővebben...

 

Víz alatt 7500 hektár a megyében

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság december második napjától védekezik készültségben, és jelenleg 7500 hektárt borít belvíz. A vissza-visszatérő csapadék és a telítődött talaj miatt az elöntés mértéke jelentősen nem csökken, az összegyülemlő víz pedig folyamatosan munkát ad a szivattyúknak. A már fokozatban lévő négy belvízvédelmi szakasz mellett 22-e óta Mezőtúr térségében is I. fokú készültséget kellett elrendelni.

Bővebben...

 

Csökken a belvízzel elöntött terület

A viszonylag száraz november után a decemberben eddig lehullott, területi átlagban 44,3 milliméternyi – a sokéves havi átlagot már meghaladó - csapadék előrevetítette a belvízgondokat. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság december második napjától védelmi készültséget rendelt el, komolyabb veszélyhelyzet azonban egyelőre nincs.

Bővebben...

 
További cikkeink...