palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tó: műtárgyak zárása

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Tisza folyó áradó vízjárására való tekintettel a Tisza-tó IV., Kis-Tisza, Aponyháti szabályozó műtárgyai, valamint a VI. és IX. számú szabályozó műtárgyak tiltói március 12-én, 10 órától zárásra kerülnek.

 

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

Tájékoztatjuk az érdekelteket, hogy a Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Tisza-tó IV., Kis-Tisza, Aponyháti szabályozó műtárgyai, valamint a VI. és IX. számú szabályozó műtárgyak tiltói február 26-án, 8 órától nyitásra kerülnek.

 

Tisza-tó: műtárgyak zárása

Tájékoztatjuk az érdekelteket, hogy a Tisza folyó áradó vízjárására és a téli üzemrendre való tekintettel a Tisza-tó Kis-Tisza szabályozó műtárgya, valamint a VI. és IX. számú szabályozó műtárgyak tiltóit február 4-én, 14:00 órától zárjuk.

 

Mederkotrás az Örvényi-morotván

A Tisza-tó halgazdálkodási hasznosítója, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. mederkotrást tervez - adta hírül a társaság. A beavatkozás célja, hogy egy kiválasztott területen, a tiszafüredi öblözetben található Örvényi-morotvából mintegy 40 ezer köbméter üledéket távolítsanak el. A mélykotrással kialakított 14 ezer köbméteres teknő halágyként segíti majd a halak áttelelését, a lepelkotrással eltávolított 26 ezer köbméternyi iszap pedig a túlburjánzott vízi növényzetet hivatott visszaszorítani.

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak zárása

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Tisza folyó vízjárására és a téli üzemrendre való tekintettel a Tisza-tó IV., V., VI., Aponyháti, IX., Kis-Füredi fok és a X. számú szabályozó műtárgyai 2018. december 18-án, 8 órától zárásra kerülnek. A Kis-Tisza szabályozó műtárgy, valamint a VI. és IX. számú szabályozó műtárgyak tiltói nyitva maradnak, további intézkedésig.