Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság március 11. óta I. fokú árvízvédelmi készültséget tart fenn a Zagyva mentén, a szászberek-jászberényi védelmi szakaszon, összesen 99,7 kilométer hosszan. A belvíz is munkát ad a térségben, a KÖTIVIZIG valamennyi belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben.

Bővebben...

 

Jeges árvíz elleni készültség a Tápió mentén

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság február 27-én 10 órától II. fokú jeges árvíz elleni készültséget rendelt el a Szolnok-Újszász-Szórói és a Szászberek-Jászberényi védelmi szakaszok két őrjárásában, a Tápió mentén.

 

Nőtt a belvízi elöntés a térségben

Ma reggel újabb területen, Tiszakécske térségében rendelt el belvízvédelmi készültséget a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, így Jászberény körzete kivételével minden belvízvédelmi szakaszon szivattyúzásra van szükség, egy vagy két műszakban. Változatlanul első fokú az árvízvédelmi készültség a Tisza jobb és bal partján, összesen 110 kilométernyi védvonalszakaszon.

Bővebben...

 

Készültség újabb védelmi szakaszokon

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság december 20-án reggeltől első fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el három árvízvédelmi szakaszon a Tisza jobb és bal partján, valamint további két belvízvédelmi szakaszon (Kisköre, Kunhegyes) lépett életbe készenlét a szivattyúk üzeme miatt.

Bővebben...

 

Aszály után jelentős vízszintemelkedés várható a Tiszán és mellékfolyóin

A hosszú és forró napokat követően megérkezett az ország területére egy hidegfront, amely jelentős megváltoztatja az időjárási körülményeket.

Bővebben...

 
További cikkeink...