palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Elsőfokú készültség a Tiszán

Június 26-án 12 órától a KÖTIVIZIG – a Kisköre-alsó vízmércén mért áradó vízállás miatt – I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza jobb partján, a 10.03-as számú Doba-kanyari, valamint a bal parti 10.07-es számú Fegyvernek-Ledencei árvízvédelmi szakaszokon, összesen 81,8 kilométer hosszan.

Bővebben...

 

Árhullám vonul le a Tiszán

Az elmúlt 11 napban a Tisza felső vízgyűjtőin a havi sokéves átlagot elérő vagy azt meghaladó mennyiségű csapadék hullott. A legtöbb a Felső-Tiszán 139,9 mm (sokévi 149 %-a) és a Maroson 129,9 mm (158 %). Ennek következményeként a Tiszán és a mellékfolyókon árhullámok alakultak ki.

Bővebben...

 

Megállítjuk a Tiszán érkező hulladékáradatot

Sikeresen állja útját a Tiszán Magyarországra érkező PET-palack- és uszadék-szennyezésnek a tavaly ősszel átadott beruházás. A csapadékos időjárás következtében megemelkedett vízszint jelentős mennyiségű hulladékot sodort a folyó hazai szakaszára, amit a Kárpátalján és a Tisza felső szakaszán telepített kamerarendszer azonnal jelzett. Ezért a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2020. február 3-án 10 órától III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el, valamint Vásárosnaménynál felállította az új munkagépláncot, mely a nap 24 órájában, folyamatosan gyűjti össze a szennyeződést.

Bővebben...

 

Megfelelő a védképesség a térségben

Mind az ár- és belvízvédelmi művek, mind a vízpótló- és vízszétosztó létesítmények állapota megfelelő a Közép-Tisza vidékén, a KÖTIVIZIG dolgozói pedig felkészültek az esetlegesen adódó védekezési feladatok ellátására – fogalmazódott meg november 14-én Szolnokon, az őszi felülvizsgálatok tapasztalatait kiértékelő értekezleten. A megyeháza dísztermében megrendezett eseményen beszédet mondott dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője és ifj. Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés nemrégiben megválasztott új elnöke.

Bővebben...

 

Véget ért az árvízvédekezés

A Hármas-Körös jobb partján is megszüntette június 12-én 18 órától az árvízvédelmi készültséget a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. Ezzel véget ért a mostani védekezés időszak, ami május 27-én 10 órától kezdődött a Tiszán Kisköre és Fegyvernek között, valamint Kisköre és Doba között elrendelt I. fokú árvízvédelmi készültséggel.

Bővebben...

 
További cikkeink...