palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Kollégáink a Mura mentén segítenek az árvízvédekezésben

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 52 munkatársa indult el két csoportban szombaton és vasárnap Letenyére, hogy segítséget nyújtson a nyugat-dunántúli folyók vízgyűjtőjére lehullott jelentős csapadék hatására kialakult árhullámok elleni védekezésben.

Bővebben...

 

Helyreállítják a buzgárral érintett töltésszakaszt Tiszakürtnél

A Tisza bal partjának 28+900 töltéskilométer szelvényében található szivárgó csatornában 2010. június 23-án buzgár jelent meg, melynek helyreállítása eddig forráshiány miatt nem valósulhatott meg.

Bővebben...

 

Kétmillió facsemete árvízi tározóink védelmére

Befejeződött a Hanyi-Tiszasülyi, illetve a Nagykunsági árvízszint-csökkentő tározók területén az erdősítés. A tározók töltéseinek védelme érdekében, együttesen 240 hektáron 2,2 millió őshonos csemete került a földbe.

Bővebben...

 

Javuló árvízi védképesség Szolnokon

A 2,4 milliárd forintos, 85 százalékban európai uniós támogatású szolnoki árvízvédelmi fejlesztési projekt bő egy éve kezdődött kivitelezése jól láthatóan a vége felé közeledik. Ez az összesen 6 kilométeres szakasz az igazgatóság kezelésében lévő fővédvonalak hosszának még az 1 százalékát sem éri el, azonban méltán lehet az egyik legfontosabbnak nevezni, miután Szolnok védelmét biztosítja.

Bővebben...

 

Szolnoki vízügyesek szerepvállalása a dunai árvizi védekezésben

 
További cikkeink...