palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Víz világnap

Víz világnapja kicsiknek és nagyoknak

Gazdag programkínálattal készült igazgatóságunk az idei víz világnapjára. A 2023-as események mottója - Változtass most! -, a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldásához szükséges változások felgyorsításáról szólt. Mivel mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban. Erről beszéltek munkatársaink kicsiknek és nagyobbaknak óvodában, általános és középiskolában. Ezúttal is népszerű volt a hagyományos víz világnapi rajzpályázat, illetve a „Térségünk, a Közép-Tisza” című vetélkedő.

Bővebben...

 

Víz világnapi pályázatok

A víz világnapja alkalmából a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Magyar Hidrológiai Társaság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei és Borsodi Területi Szervezetei, valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara alkotópályázatokat hirdetnek.
Az idei világnap jelmondata: Változtass most!, azaz a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldásához szükséges változások felgyorsításáról szól.

Bővebben...

 

Víz és klímaváltozás

Az ENSZ Közgyűlése 1993-ban határozott a víz világnapjának megtartásáról minden év március 22-én, hogy felhívja a figyelmet a vízkészletek tisztaságának megőrzésére és fenntartható használatára. A víz világnapi események minden évben más-más aktuális témára fókuszálnak, az idei mottója: víz és klímaváltozás. Sajnos a napokban tervezett rendezvényeink a járványhelyzet miatt elmaradtak, a gyerekek körében meghirdetett képzőművészeti pályázatunkra azonban sok alkotás érkezett. A díjazottakat hamarosan közzétesszük.

Bővebben...

 

Faültetés a Zagyva torkolatnál

Az erdők nemzetközi napja után egy nappal, a víz világnapján a Zagyva folyó torkolatának bal partján faültetést végeztek a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály munkatársai.

Bővebben...

 

Víz világnapi vetélkedő térségünkről, a Közép-Tiszáról

A NEFAG Zrt. erdei iskolájában március 21-én rendezte meg a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Szervezete a tagvállalataival közösen a „Térségünk, a Közép-Tisza” című vetélkedőt, amelyre idén 9 – egyenként háromfős - általános iskolai csapat jelentkezett a megye több településéről. A hagyományosan 6 állomásból álló vetélkedőn különböző területeken mérhették össze tudásukat a diákok.

Bővebben...

 
További cikkeink...