palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Víz világnap

Víz világnapi programok, pályázatok

Érdekes témákkal, a víz világnapjához kapcsolódó idei programokkal, pályázatokkal és internetes vetélkedővel frissült a www.vizvilagnap.hu. A Duna Múzeum által működtetett honlap célja, hogy a március 22-i világnaphoz és az UNESCO által meghirdetett idei szlogenhez – „Szennyvizek? Tiszta vizet!” – kapcsolódva két hónapon keresztül a vízről való közös gondolkodásra, a programokon való aktív részvételre serkentsen.

Bővebben...

 

Víz világnapi fotóposzter-pályázat

Az idén centenáriumát ünneplő Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara immár 11. alkalommal írja ki víz világnapi fotóposzter-pályázatát a víz ezernyi arcának bemutatására, amelyre általános és középiskolások, főiskolai és egyetemi hallgatók, fiatal és idősebb szakemberek egyaránt nevezhetnek. A szervezők az alkotásokat március 10-ig várják.

Bővebben...

 

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj diákoknak

Idén is megrendezik a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj versengést, amelyre 15-20 év közötti középiskolások nevezhetnek, maximálisan 3 fős csapattal egy helyi, regionális, országos vagy globális vízügyi vonatkozású, angol nyelvű munkával. A magyarországi nyertes képviselheti hazánkat a svéd fővárosban megrendezett döntőn, ahonnan a győztes csapat 15 ezer dollárral térhet haza.

Bővebben...