palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

A jégvédelem feladata

A jégvédelem feladata a folyóban keletkező és érkező jég kártétel nélküli levezetése. Ezen belül kiemelt feladat a jégzajlásnak kitett műtárgyak és művek védelme, valamint a középvízi mederből kilépő jeges árhullámok esetén a fővédvonali védelmi tevékenység. Az operatív beavatkozásokon túl, azt megelőzően a jégvédelem feladatkörébe tartozik a felkészülés és a készenlét időszaka is.

Bővebben...

 

Olajszennyezés: végéhez közeledik az elsődleges kárelhárítási munka

A legsürgősebb munkák holnap lezárulnak Szigetszentmiklóson, a vízügy munkatársai előkészítették az olajszennyezés helyszínét a kármentesítés hosszadalmas folyamatára. Ennek módjáról a természetvédelmi szakemberekkel egyeztetnek. Az érintett vízfelszínt olajfelitató paplanokkal takarják le a következő 10-12 napra, hogy a mederből még felúszó káros anyagokat felfogják, és őrszolgálattal figyelik, hogy ne kerülhessen ki szennyeződés az élővízbe.

Bővebben...

 

420 ezer kg veszélyes hulladéktól szabadították meg a Duna-ágat

Már hét munkagéppel dolgozik a kárelhárításon a vízügy a szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínén. Ez idáig összesen 418 440 kg veszélyes hulladéktól tisztították meg kollégáink az érintett területet, 14 ezer liter olajos víz tartályokban várja az elszállítást. Ma helyszíni szemlét tartanak az illetékes vízügyi hatóság munkatársai, szakvéleményük nagyban befolyásolja az elsődleges kárelhárítási munkák várható befejezésének időpontját.

Bővebben...

 

Olajszennyezés: gyorsítják a védekezést

Teknősöket mentettek ki a vízügyesek az olajos iszapból, közben további gépekkel gyorsítják a védekezési munkát a Ráckevei (Soroksári)-Dunánál. A kárelhárítás során szombaton csaknem 230 000 kilogramm veszélyes hulladékot szállított el ártalmatlanításra a közreműködő szakcég.

Bővebben...

 

RSD: kárelhárítás hat munkagéppel

A vízügy hat munkagéppel dolgozik folyamatosan a szigetszentmiklósi olajszennyezés kárelhárításán. A káros anyag továbbterjedésének még biztosabb megakadályozásához pénteken úgynevezett Tausz típusú merülőfalat is kihelyeztek a kollégáink a korábbi felfújható eszköz elé. Zajlik az eltávolított anyagok elszállítása is: eddig mintegy 29 760 kg olajos vizinövényzetet és iszapot vittek el a megbízott szakemberek.

Bővebben...

 
További cikkeink...