palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Stabil a vízháztartási egyensúly, véget ért a szárazság elleni védekezés

Bár az előrejelzések csapadékmentes napokat ígérnek, immár stabilnak nevezhető vízháztartási egyensúly alakult ki térségünkben. A hidrometeorológiai helyzet kedvezően alakult, az öntözési vízigények pedig szinte teljesen visszaestek.  Ezzel lezárult a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság majdnem két hónapja tartó vízhiánykár elleni védekezési időszaka.

Bővebben...

 

Felfrissült a térség, emelkedik folyóink vízállása

Habár az elmúlt napokban megnyíltak az égi csatornák, és mérséklődtek az agrárium vízigényei, továbbra is indokoltak a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízhiánykár-elhárítási beavatkozásai.  Folyóink természetes vízkészlete - miután a Tisza és a Zagyva majdnem elérte a valaha mért legkisebb vízszintet – ismét növekszik, és a betározott vízmennyiség újra meghaladja 200 millió köbmétert.

Bővebben...

 

Növekvő vízkészlet a Tiszán - helyreállt a Körös-völgyi vízpótlás

Habár továbbra is rendkívül csapadékszegény időszakot élünk át, a hidrometeorológiai helyzet némiképp javult vízgyűjtőinken. Ennek és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Vízhiánykár-elhárítási szakcsoportja összehangolt védekezési tevékenységének eredményeként a Kisköre-tározó vízkészletének visszapótlása megtörtént, ezáltal lehetővé vált a Körös-völgyi vízkorlátozás felfüggesztése pénteken 10 órától.

Bővebben...

 

Ökológiai „mentőöv” a Zagyvának

Igazgatóságunk arról tájékoztatta a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget, hogy a Zagyva megyei szakaszán a krónikus csapadékhiány miatt esetlegesen kialakuló ökológiai haváriahelyzet megelőzéséhez korlátozó intézkedéseket tart indokoltnak.

Bővebben...

 

Kevesebb víz a Tiszából a Hármas-Körösbe

Az Országos Műszaki Irányító Törzs engedélyével, a Tisza-Körös völgyi Együttműködő Vízgazdálkodási Rendszer (TIKEVIR) keretében az előírt, másodpercenkénti 16 köbméter helyett csupán 11 köbméter víz áramlik a Tiszából

Bővebben...

 
További cikkeink...