palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Lassú áradás a Közép-Tiszán

A Tiszán levonuló árhullám jelenleg Tokaj térségében tetőzik, felette megkezdődött az apadás, a Közép-Tiszán azonban még áradás tapasztalható. A vízszintek emelkedése miatt a KÖTIVIZIG I. fokú árvízvédelmi készültséget tart fenn a Tisza bal partján, Kiskörétől Fegyvernekig, valamint a folyó jobb partján, Kisköre és Doba között.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság május 27-én 10 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza bal partján, a 10.07-es Fegyvernek-Ledencei és a folyó jobb partján, a 10.03-as Doba-Kanyari szakaszokon, összesen 82 kilométer hosszan.

Bővebben...

 

Megelőző intézkedések a vízhiány ellen

A napról-napra súlyosbodó térségi aszályt tapasztalván a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a vízhiány kezelésére megelőző intézkedéseket hozott, amelyek a főcsatornák beüzemelésére és a vízvisszatartási üzemrend életbe léptetésére irányultak.

Bővebben...

 

Levegőztetik a Ráckevei-Dunát

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 34 szakembere vesz részt a Ráckevei-Soroksári Duna-ág szivattyús vízpótlásában és a vízminőség további romlásának megelőzésében.

Bővebben...

 

Véget ért a belvízvédekezés

Ma délután a cibakházi és a jászkiséri belvízvédelmi szakaszokon is megszüntette a készültséget a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Bővebben...

 
További cikkeink...