palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Belvízi készültség Karcagon

A kialakult hidrometeorológiai helyzet miatt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kedd reggel 8 órától pontszerű másodfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a karcagi belvízvédelmi szakaszon, ahol a Sebes-éri szivattyútelep kétműszakos üzemeltetése vált szükségessé.

 

Mérséklődött a belvízi készültség

A kedvező hidrometeorológiai helyzetnek és a folyamatos szivattyúzásnak köszönhetően ma reggeltől három belvízvédelmi szakaszon első fokúra mérsékelte a készültséget a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A Tisza árhulláma miatt továbbra is első fokú az árvízvédelmi készültség a folyó jobb és bal partján, összesen 110 kilométernyi védvonalszakaszon.

Bővebben...

 

Nőtt a belvízi elöntés a térségben

Ma reggel újabb területen, Tiszakécske térségében rendelt el belvízvédelmi készültséget a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, így Jászberény körzete kivételével minden belvízvédelmi szakaszon szivattyúzásra van szükség, egy vagy két műszakban. Változatlanul első fokú az árvízvédelmi készültség a Tisza jobb és bal partján, összesen 110 kilométernyi védvonalszakaszon.

Bővebben...

 

Készültség újabb védelmi szakaszokon

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság december 20-án reggeltől első fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el három árvízvédelmi szakaszon a Tisza jobb és bal partján, valamint további két belvízvédelmi szakaszon (Kisköre, Kunhegyes) lépett életbe készenlét a szivattyúk üzeme miatt.

Bővebben...

 

Folytatódik a belvízvédekezés, árvízvédelmi fokozat is várható

Az elmúlt napokban lehullott jelentős mennyiségű csapadék árhullámot indított el a Tisza felső vízgyűjtő területén. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén a hétvégi esőzések következményeként belvízvédelmi készültség került elrendelésre Kisújszállás, Karcag, Cibakháza, Mezőtúr, Jászkisér és Cegléd térségében.

Bővebben...

 
További cikkeink...