palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Kárelhárítási gyakorlat a Holt-Tiszán

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságot idén is megkereste a MOL Nyrt. azzal, hogy képzési tervük keretében vízminőségvédelmi - kárelhárítási gyakorlatot terveznek az Alcsi Holt-Tiszán. A már szinte hagyományosnak tekinthető közös gyakorlat keretében május 16-án előzetes egyeztetés történt, a május 19-i tényleges terepi gyakorlat során pedig a szimulált szénhidrogén szennyezés lokalizálását együttműködve hajtotta végre a MOL Nyrt. Szajoli Bázistelepének Létesítményi Tűzoltósága, valamint a KÖTIVIZIG Védelmi Osztaga, ezúttal a korábbiaktól eltérő helyszínen.

Bővebben...

 

Ezer zsák szemét a Tisza-tóból

A Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság február 20. óta III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültség keretében folyamatosan, szelektíven gyűjti össze a szőke folyón levonult árhullámmal felhalmozódott kommunális hulladékot a Tisza-tónál.

Bővebben...

 

Belvízvédelmi készültség négy szakaszon

A Tiszán levonuló árhullám, illetve a befogadó csatornák magas vízszintje miatt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság pontszerű első fokú készültséget rendelt el március 6-án reggeltől a tiszakécskei, 7-én déltől a mezőtúri és a cibakházi, 8-án déltől pedig a jászkiséri belvízvédelmi szakaszokon, ahol szivattyútelepek indítása vált szükségessé.

 

Hulladékgyűjtés a Tisza mentén

Az előzetes felmérések szerint a Tisza középső szakaszán több mint 1300 köbméternyi hulladékot és uszadékot halmozott fel a folyón levonult jeges árhullám. A katré és a szemét eltávolítása III. fokú kárelhárítási készültség keretében kezdődött meg február 20-án.

Bővebben...

 

Főszerepet játszott a Kiskörei Vízlépcső

A Közép-Tisza vidékén február második dekádjában - évtizedek óta nem tapasztalt mennyiségű jégtömeggel - levonult jeges árvizének Tisza-tavi és az alsóbb folyószakaszokon történő átvezetésében, s a hatalmas károk elkerülésében nélkülözhetetlen szerepet játszott a Kiskörei Vízlépcső, illetve annak precíz üzemeltetése a kritikus napokban. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, hogy mikor, milyen beavatkozásokra és miért volt szükség.

Bővebben...

 
További cikkeink...