palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

KÖTIVIZIG segítséggel sikeresen útját állták az olajszennyeződésnek

Sikeresen útját állták a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ágat veszélyeztető olajszennyeződésnek a vízügyi szakemberek és már az eltávolításán dolgoznak. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság azonnal III. fokú vízminőségi kárelhárításai védekezést rendelt el, miután tudomást szerzett a szigetszentmiklósi csapadékvíz-elvezető csatornában megjelent szennyeződésről. A három vízügyi igazgatóság - köztük a KÖTIVIZIG - összefogásában végzett műszaki beavatkozás várhatóan 7-10 napot vesz igénybe.

Bővebben...

 

Belvízvédelmi készültség több helyen

A száraz szeptembert követően októberben eddig lehullott az ilyenkor szokásos csapadékmennyiség több mint duplája (sokévi havi átlag 35,8 mm), Karcag környékén (Mirhó) például előfordult 130 mm is. Ennek következményeként a szivattyútelepek indítása vált szükségessé, ezért a KÖTIVIZIG október 13-án II. fokú pontszerű védelmi készültséget rendelt el a kisújszállási és a karcagi belvízvédelmi szakasz több szivattyútelepén.

Bővebben...

 

Elsőfokú készültség a Tiszán

Június 26-án 12 órától a KÖTIVIZIG – a Kisköre-alsó vízmércén mért áradó vízállás miatt – I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza jobb partján, a 10.03-as számú Doba-kanyari, valamint a bal parti 10.07-es számú Fegyvernek-Ledencei árvízvédelmi szakaszokon, összesen 81,8 kilométer hosszan.

Bővebben...

 

Árhullám vonul le a Tiszán

Az elmúlt 11 napban a Tisza felső vízgyűjtőin a havi sokéves átlagot elérő vagy azt meghaladó mennyiségű csapadék hullott. A legtöbb a Felső-Tiszán 139,9 mm (sokévi 149 %-a) és a Maroson 129,9 mm (158 %). Ennek következményeként a Tiszán és a mellékfolyókon árhullámok alakultak ki.

Bővebben...

 

Belvízvédelmi készültség

A vízgyűjtőkre a közelmúltban lehullott csapadék következtében a befogadók vízszintje oly mértékben megemelkedett, hogy a torkolati zsilipeket zárni kellett, s több helyütt a szivattyútelepek indítása vált szükségessé. A napokban emiatt a 10.04-es számú kiskörei és a 10.09/B számú cibakházi belvízvédelmi szakaszokon pontszerű I. fokú, a 10.09/A számú törökszentmiklósi szakaszon pedig területi II. fokú készültséget rendelt el a KÖTIVIZIG.

 
További cikkeink...