palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Vízgazdálkodás

Vízgyűjtő-gazdálkodás

Vízgazdálkodási Évkönyv 2012

Az évkönyv teljes tartalma elérhető a képre kattintva.

 

Szolnok és környéke aljzatának pliocén és pleisztocén kori fejlődéstörténete

Módosítás: (2020. november 19. csütörtök, 07:28)

 

Vízgazdálkodási évkönyv 2011

A .pdf formátumú évkönyv letöltéséhez kattintson a képre (48 MB) !

 

TÁJÉKOZTATÓ: Nagyfogyasztók részére

Tisztelt Vízhasználó!

A Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. tv.  V fejezet,  Vízkészletjárulék alcím 15/A.§.- 15/E.§-ai tartalmazzák, a vízkészletjárulék számítással, a befizetéssel és az ellenőrzéssel kapcsolatos szabályokat.
A 2007. évi CXLVI. Tv. 6.§-a módosította a vízkészletjárulék számításával kapcsolatos szabályokat. A Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. tv. 15/B.§.-ának (1) bekezdése az alábbiak szerint változott: A vízhasználónak 2011 évre a vízkészletjárulékot 4,50 Ft/m3  alapjárulék figyelembevételével, a  befizetés összegét meghatározó, külön jogszabályban előírt –az igénybe vett vízmennyiség meghatározásának módjától a vízhasznosítás és a vízkészlet jellegétől, továbbá az adott térség vízkészlet-gazdálkodási helyzetétől függő- szorzószámok alkalmazásával, a ténylegesen felhasznált vízmennyiség alapján kell kiszámítania. A „B” adatlapot, a negyedéves kötelezettségűeknek, „C” éves nyilatkozatot (a „B” adatlapok összesítésével és az év végi eltérések figyelembe vételével) minden vízhasználónak ki kell tölteni.  A 0 m3/év vízhasználat esetén a 80 %-a vonatkozó előírást kell alkalmazni.

Bővebben...

 

TÁJÉKOZTATÓ: Kisfogyasztók, és idény időszaki vízhasználók részére

Tisztelt Vízhasználó!

A Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. tv.  V fejezet,  Vízkészletjárulék alcím 15/A.§.- 15/E.§-ai tartalmazzák, a vízkészletjárulék számítással, a befizetéssel és az ellenőrzéssel kapcsolatos szabályokat.

A 2007. évi CXLVI. Tv. 6.§-a módosította a vízkészletjárulék számításával kapcsolatos szabályokat. A Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. tv.  15/B.§.-ának (1) bekezdése az alábbiak szerint változott:
„ A vízhasználónak a vízkészletjárulékot  4,50 Ft/ m3  alapjárulék figyelembevételével, a befizetés összegét meghatározó, külön jogszabályban előírt –az igénybe vett vízmennyiség meghatározásának módjától a vízhasznosítás és a vízkészlet jellegétől, továbbá az adott térség vízkészlet-gazdálkodási helyzetétől függő- szorzószámok alkalmazásával, a ténylegesen igénybe vett vízmennyiség alapján kell kiszámítania.” A rendelkezés, 2008 február 15-től hatályos.

Bővebben...

 
További cikkeink...