palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Vízrajz

Hidrológia

Kevés csapadék, alacsony vízállások

A KÖTIVIZIG működési területén július első felét csapadékszegény időjárás uralta, ez alól kivétel Kisújszállás és térsége, ahol a július 18-ig lehullott eső mennyisége (41,7 mm) elérte a sokéves havi átlag (58,5 mm) 71 százalékát. Ezzel szemben a legkevesebb csapadékot a szolnoki állomáson észlelték, mindössze 4,6 mm-t, ami a sokéves havi átlag alig 8 százaléka. A többi körzetben jellemzően 10-20 mm eső jutott a felszínre.

Bővebben...

 

Zivataros, meleg június

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi – működési területére júniusban átlagosan 57,6 milliméter csapadék hullott, ami 9,2 kevesebb a sokéves 6. havi átlagnál. A 22 Celsius fokos havi átlaghőmérséklet viszont 2,2 fokkal magasabb a sokéves értéknél.

Módosítás: (2017. július 03. hétfő, 12:49)

Bővebben...

 

Átlagközeli májusi időjárás

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – mintegy másfél megyényi – működési területére májusban átlagosan 53,5 milliméter csapadék hullott, ami egy milliméterrel haladja meg a sokéves havi területi átlagot. A 16,7 Celsius fokos havi átlaghőmérséklet ugyancsak magasabb a sokéves májusi értéknél.

Bővebben...

 

Szeszélyes április sok esővel

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére áprilisban átlagosan 53,7 milliméter csapadék hullott, ami 16,6 milliméterrel haladja meg a sokévi IV. havi értéket. Hőmérsékleti szempontból a tavasz második hónapja megfelelt az ilyenkor megszokottnak, a 11 Celsius fokos havi átlaghőmérséklet csupán 0,2 fokkal maradt el a sokéves átlagnál.

Bővebben...

 

Rekordközeli meleg márciusban

Márciusban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területére átlagosan 20,3 milliméter csapadék hullott, ami 9,2 milliméterrel marad el a sokévi III. havi értéktől. Ugyanakkor a hónap jóval melegebb bizonyult a szokásosnál, a 9,5 Celsius fokos átlaghőmérséklet ugyanis 4,1 fokkal magasabb a sokéves átlagnál, ami csak egyszer fordult elő 1946 óta.

Bővebben...

 
További cikkeink...