palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó

Tisza-tó

Újra nyári vízszint a Tisza-tóban

Hozzá kell szoknunk, hogy az Alföld közepén akár egy éven belül is előfordulhat harmadfokú ár- és belvíz, illetve súlyos vízhiányos időszak. Idén mindhárommal szembesültünk. A nyáron hetek teltek el említésre érdemes csapadék nélkül, ezért a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság előrelátó módon - az Országos Műszaki Irányító Törzs engedélyével – a gazdálkodó szervezetek és a természet vízigényei alapul vételével a Kiskörei-tározó vízszintjének 10 centiméteres emelését kezdte meg július 17-én.

Bővebben...

 

Téma 2013-05-16 (Szolnok TV)

 

Önkormányzati elismerés a Kiskörei szakaszmérnökség részére

A kettős jubileum alkalmával Önkormányzati elismerésben részesült a Kiskörei szakaszmérnökség a Tisza-tó Napján. A Tiszanánai képviselőtestület határozata alapján elkészíttetett emléktárgyat Kakuk Béla alpolgármester adta Lovas Attila a KÖTIVIZIG igazgatója és Fejes Lőrinc Kiskörei szakaszmérnök részére a Tisza-tó Napja alkalmából rendezett szakmai konferencián.
A kristályvázán az alábbi felirat örökíti meg a Tiszanánai képviselő-testület elismerését:

35 éves a Tisza-tó
40 éves a Tisza II. Vízlépcső

Emlékül a KÖTIVIZIG Kiskörei Szakaszmérnökség részére a magas színvonalon végzett vízszabályozási, árvízvédelmi, vízgazdálkodási tevékenységért, önkormányzatunkkal való eredményes együttműködésért,

Tiszanána Község Önkormányzatától.
2013. május 14.
"

 

Horváth Béla: a jövő mindig a mával kezdődik

– Lehet az ember alultáplált, lehet híján az informatikai cikkeknek, hordhatja ugyanazt a ruhát akár évtizedekig is, de innia naponta muszáj. A víz a legdrágább kincs, ezért vigyáznunk kell rá! – e szavakkal kezdte előadását Horváth Béla, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese kedden Kiskörén, a Tisza-tó napja alkalmából rendezett szakmai konferencián.

Bővebben...

 

Dupla szülinap: 40 éves a Kiskörei Vízlépcső, 35 éves a Tisza-tó

A kerek évfordulók apropóján idén háromnapos rendezvénysorozattal ünnepeljük a Tisza-tó napját. Negyven évvel ezelőtt, pontosan 1973. május 16-án adták át a Kiskörei Vízlépcsőt, amely alapvetően a Tisza áradásainak szabályozását, s az ország egyik legszárazabb térségében az öntözéses gazdálkodás lehetőségének széles körű megteremtését hivatott szolgálni, a duzzasztás második ütemeként pedig 1978-ban kialakult a Tisza-tó.

Bővebben...